„МОЈА КИКИНДА: ОТКРИЈМО ГДЕ ЖИВИМО”

У Културном центру Кикинда одржано је финале квиза знања под називом „Моја Кикинда: Откријмо где живимо“, у организацији Канцеларије за младе и подршку Града Кикинде. Ради се о осмом такмичењу ученика старијих разреда основних школа, као и средњошколаца. У финалу су наступиле четири екипе, а прво место припало је ученицима Основне школе “Жарко Зрењанин“. Финалу су присуствовали Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.

“Веома смо поносни на младе људе који су показали врхунско знање, односно колико су били спремни да раде на себи и сопственом усавршавању. Дугујемо захвалност професору географије, Мирославу Грујићу, аутору квиза, који је омогућио младим људима да на креативан начин покажу своје знање. Град Кикинда увек ће подржавати пројекте који се тичу младих људи и подстицања њиховог потенцијала“, рекла је Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

Друго место на квизу припало је Средњој стручној школи “Милош Црњански“, трећепласирана је била ОШ “Јован Поповић“, док је четврто место припало Техничкој школи:

“Изузетно ме радује што је ове године показано велико знање свих 15 екипа ученика, тако да је овај наш пројекат лепо заживео у граду и сматрам да смо град чија омладина највише познаје своју локалну средину“, додао је Мирослав Грујић, аутор квиза.

Град Кикинда обезбедио је средства за куповину поклона за сваког учесника, као и за награде предвиђене учесницима у финалу:

“Квиз је сваке године све бољи и ученици показују изврсно знање. Ове године укупно је учествовало 15 школа, 11 основних и четири средње. Захваљујем Граду Кикинди који је издвојио средства за награде за сваког појединца и сваку школу која је наступила у финалу“, истакла је Дуња Ћешић, координаторка Канцеларије за младе.

Извор: Град Кикинда