МОКРИНСКА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ

Ђаци и просветни радници ОШ “Васа Стајић” на пригодан начин су обележили велики јубилеј, 60 година од како ова образовна установа носи име знаменитог Мокринчанина. Пригодним програмом на сцени Дома културе, ученици су приказали домете школе током последњих шест деценија:

– Последњих година ОШ “Васа Стајић” постиже изузетне резултате, а ја им желим да наставе тако. На време су схватили да школа нема само образовно – васпитну улогу. Ова образовна установа не окупља само децу и младе, него и све житеље Мокрина – рекла је Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде, и додала да ће локална самоуправа и даље бити њихов поуздан партнер. Директор ОШ “Васа Стајић”, Ненад Кихас, указао је да се у овом селу школа први пут помиње још 1756. године:

– Протекли период су обележили успеси наших ђака на такмичењима из српског језика, географије математике и физике, али и инфраструктурни радови. Ученици сада имају квалитетније услове за праћење наставе. Улажемо велика средства и напоре како би наша школа била што успешнија. Имамо 456 ученика, а тренд смањења ђака првака није мимоишао ни нашу школу – навео је Кихас.

Извор: Град Кикинда