МОНОДРАМА „ЖЕНА СА КЕСОМ НА ГЛАВИ“ У ОКВИРУ КАМПАЊЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

У оквиру кампање „Шеснаест дана активизма против насиља над женама“, Центар за социјални рад „Дунав“ и Женска одборничка мрежа Скупштине Општине Инђија, уз подршку Културног центра, организују извођење монодраме „Жена са кесом на глави“. Представа је заказана за петак 29. новембра са почетком у 18 часова, а улаз је бесплатан.

Као своје ауторско и аутобиографско дело, глумица Драгана Боснић прича своју личну животну причу желећи да подстакне на размишљање о ситуацијама са којима се свакодневно сусрећемо, а које су често табу јер се односе на осетљиву тему нарушених партнерских и брачних односа.

Порука ове представе би могла да гласи: „Као што ништа није вечно, тако ни проблеми нису вечни. Када једном победиш страх, отварају се могућности за достојанствен живот испуњен радошћу, напретком и успесима. Није срамота пасти! Срамота је красти, лагати, преварити, отети туђе! Хајде, подигни се, сваки пад је само нова шанса да поново устанеш, отресеш прашину са колена и кренеш даље“.

За време кампање посвећене борби против насиља над женама, зграда Општине Инђија биће осветљена наранџастом бојом, симболом кампање.

Извор: Општина Инђија