МОНТАЖНЕ КУЋЕ ЗА ДВЕ ИЗБЕГЛИЧКЕ ПОРОДИЦЕ – НОВЕ КУЋЕ У МЕЛЕНЦИМА И ТОМАШЕВЦУ

Уговори о додели две монтажне куће породицама избеглица потписани су данас, а у склопу реализације регионалног стамбеног програма, потпројекат 8, односно потпројекат 9, који спороводи Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије расписао је Јавни позив за доделу монтажних кућа избеглицама из Хрватске и Босне и Херцеговине, на коме је један од услова за доделу да потенцијални корисник поседује плац за градњу у власништву са уредном документацијом.

– На јавном позиву за доделу монтажних кућа одабрано је 55 породица из целе Србије које су испуниле услове јавног позива, међу којима су и четворочлана породица Миодрага Тривуновића из Меленаца која ће добити монтажну кућу од 50 квадратних метара и петочлана породица Слађане Стојанов из Томашевца која ће добити кућу од 60 квадратних метара – рекао је Драгиша Албуљ координатор РХП.

Како је навео, ове породице постају власници додељеног објекта, а сами сносе трошкове прикључака.

Регионални стамбени програм је заједнички вишегодишњи пројекат који се спроводи у Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини и Црној Гори, а који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења избеглицама из Хрватске и Босне и Херцеговине кроз изградњу стамбених јединица, куповину сеоских кућа са окућницом, доделом грађевинског материјала и доделом монтажних кућа.

Град Зрењанин учествује у свим компонентама решавања стамбеног збрињавања избеглица у оквиру регионалног стамбеног програма.    

Извор: Град Зрењанин