МОТИВИ СТАПАРСКОГ ЋИЛИМА КАО ЛИКОВНА ИНСПИРАЦИЈА

Као увертира за шесту „Ткачку колонију“, у суботу је у Стапару одржана дечија ликовна колонија на тему „Мотиви стапарског ћилима“, у организацији ОШ „Бранко Радичевић“, а под покровитељством Града Сомбора.

На ликовној колонији су учествовала деца основношколског узраста, конкурс је отворен за све школе Западнобачког округа, а победник ће бити проглашен на отварању „Ткачке колоније“ почетком септембра.

Поред ликовне колоније, МКПЗ „Стапар“ реализовао је програм за младе под називом „Волимо живот на селу“, а Центар за педагошке иницијативе приредио је програм под називом „Арт лаб“, које је такође финансирао Град Сомбор, путем конкурса за децу и младе.

“Музичке радионице су биле усмерене тако да развијају ритам и музикалност код деце, наравно и да радимо и на правилном дисању. Што се тиче ликовних радионица, радили смо на подстицању креативности, а математичке радионице су биле усмерена на, заправо у фокусу је била једна игра Покрени се човече, то је модификована верзија Не љути се човече у оквиру ког смо, зависно од узраста деце која учествују у игри, модификовали и саме задатке уз помоћ којих се деца крећу на пољу“ рекла је Миона Илић, реализатор пројекта.

Испред Града Сомбора манифестацији је присуствовала Слађана Радин, члан Градског већа за област равноправности полова.

Извор: Град Сомбор