МОЗАИК ОД ЧЕПОВА НА 100 М2 ПОВОДОМ ДАНА ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Винска улица у Иригу јуче је била центар креативности, марљивости и знања, али и пример да се све може када се мале и велике руке сложе. Малишани из Дечије установе „Дечија радост“ из Ирига заједно са својим васпитачима и представницима хуманитарно-еколошког удружења „Чепом до осмеха“ из Новог Сада од прикупљених чепова направили су мозаик од 100 м2 како би обележили Дан планете Земље.

Директорица Дечије установе, Јелена Видановић, истакла је да се овом симболичном еколошком акцијом и заједничким снагама послала порука здраве и чисте животне средине не само Иригу, већ и целој Србији.

Дечија установа сарађује са Удружењем „Чепом до осмеха“ од његовог оснивања 2012. године и део је једне велике хумане приче. Акцијом прикупљања пластичних чепова коју је Удружење покренуло, за свега неколико година скупио се значајан износ средстава и помогло особама са хендикепом. Како наводе представници овог Удружења, до сада се прикупило 220 тона чепова и новцем од њихове рециклаже помогло 33 деце разним помагалима.

Извор: Општина Ириг