МРДАК И ЂИСАЛОВ ВИЦЕШАМПИОНИ БАЛКАНА, КРНАЈАЦ ПОЗВАН НА ЕВРОПСКИ ШАМПИОНАТ

У Београду (03.-05.06.2022.) је одржан Балкански Шампионат за децу на ком је наступило чак 11 такмичара из Карате клуба „Хајдук“. На шампионату је наступило укупно око 1.300 такмичара из 9 земаља и то: Грчке, Румуније, Словеније, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Северне Македоније, Албаније и Србије. Наши такмичари су остварили феноменалне резултате освојивши 2 сребрне медаље. Освајачи медаља су Мрдак Миљан (пионири 2012. -35кг) и Ђисалов Марко (пионири 2012. -30кг).

Ово представља изузетан успех за наш клуб јер се ради о најјачем међународном првенству које постоји за млађе узрасте где је конкуренција била на највишем могућен нивоу јер све државе дају по 4 најквалитетнија такмичара у свакој категорији. Миљан и Марко последњих годину дана бележе врхунске резултате на свим такмичењима и показују константни раст форме па је овај успех само логичан епилог тог тренда.

Мрдак Миљан је остварио 3 победе и 1 пораз на путу до сребрне медаље и то: 1 коло 4:2 (Црна Гора), 2 коло 2:0 (БиХ), полуфинале 9:0 (Црна Гора), финале 0:6 (БиХ).

Ђисалов Марко је такође остварио 3 победе и 1 пораз на путу до сребрне медаље и то: 1 коло 5:1 (Словенија), 2 коло 9:0 (Хрватска), полуфинале 9:0 (БиХ), финале 0:2 (БиХ)

Начин на који су оба наша такмичара дошли до вицешампионских титула најбоље илуструје поен разлика Мрдака 15:8 и Ђисалова 23:3 што је заиста несвакидашње достигнуће и потврда да се ради о најперспективнијим младим борцима Србије.

Поред ових резултата, у клуб је стигао и позив селектора репрезентације за Крнајац Михајла (кадети -57кг) за Европски Шампионат за кадете, јуниоре и млађе сениоре који ће се одржати од 17.-19. јуна у чешком граду Прагу. Ово је велико признање за наш клуб и велика шанса да се Михајло окити и европском медаљом. Михајло је тренутно на завршним припремама репрезентације Србије у Книћу и почетком наредне недеље путује у Праг.

Извор: Општина Кула