MULTIMEDIJALNA VEČER DANI HRVATSKE KNJIGE I RIJEČI

Na multimedijalnoj večeri jubilarnih, XX. dana hrvatske knjige i riječi – Dana Balinta Vujkova, koja je održana, sinoć osmog oktobra, u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici uručene su književne nagrade vezane uz knjišku produkciju ovdašnjih Hrvata, navodi subotica.info.

Nagrada Hrvatske čitaonice za životno djelo na području književnosti ove je godine pripala pjesniku i knjižničaru Lazaru Franciškoviću iz Subotice.

Proglašene su i dvije nagrade Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Nagradu »Emerik Pavić« za najbolju knjigu tiskanu u 2020. godini dobila je monografija »Identitet srijemskih Hrvata kroz prizmu tradicijske baštine« (urednica dr. sc. Milana Černelić)  dok je nagrada »Iso Velikanović« za najbolje prozno djelo u razdoblju 2018. – 2020. uručena Ivanu Vidaku za roman »Radio Siga«. U programu povodom dva desetljeća održavanja ove manifestacije nastupili su recitatori i zbor HKPD-a »Jelačić« iz Petrovaradina.

Završnici Dana hrvatske knjige i riječi nazočili su predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, hrvatske diplomacije u Srbiji, HNV-a i AP Vojvodine.

Izvor: subotica.info