MUZIČKA MANIFESTACIJA “JESEN STIŽE, DUNJO MOJA” OD 12. DO 15. NOVEMBRA U KULI

U Kuli će se od 12. do 15. novembra održati 19. muzička manifestacija „Jesen stiže, dunjo moja“, u čast slavnog kompozitora Isidora Bajića, navodi nasemesto.

Manifestacija počinje nastupom učenica iz Novog Sada, Milane Vuksan (mecosopran), Milane Stanić (zuber, flauta) i Sonje Mušikić (klavir) u čijem izvođenju ćete moći da uživate 12. novembra od 19:00 časova u koncertnoj sali Muzičke škole u Kuli.

Narednog dana, u sredu 13. novembra, takođe od 19:00 časova u koncertnoj sali, održaće se koncert arhaičnih duvačkih instrumenata i klavira. Nastupaju učenici iz Novog Sada Nebojša Burić (duvački instrument) i Kristina Jevtović (klavir).

U sali Kulturnog centra Kula 14. novembra od 19:00 časova održaće se koncert tamburaškog orkestra “Vasa Jovanović” iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Zorana Bugarskog Brice, a petak, 15. novembar, rezervisan je za horsko pevanje, kada u Crkvi Svetog Marka od 19:00 časova nastupaju “Vile”, hor Kulturno-umetničkog društva “Durmitor” i Crkveni hor “Cveti car Konstantin i carica Jelena” iz Sombora.

Organizator manifestacije je Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula, a pokrovitelj Opština.

Izvor: nasemesto