МУЗИЧКА ШКОЛА „ПЕТАР КОЊОВИЋ“ ОДРЖАЛА КОНЦЕРТ НА НОВОМ КЛАВИРУ

Поводом набавке новог полуконцертног клавира, који је купљен удруженим средствима Града Сомбора и такозваног ученичког динара, директорица школе Милена Деспотовић је са професорима и ученицима Музичке школе „Петар Коњовић“ организовала концерт  ком су присуствовале заменица градоначелника Љиљана Тица и чланица Градског већа Антонија Нађ Косановић.

За куповину клавира из буџета Града Сомбора обезбеђено је 2,9 милиона динара, док је школа  учествовала износом од тристотине хиљада динара прикупљених од својих ђака.

Пре концерта, домаћини су своје госте повели у обилазак учионица и упознали их са плановима развоја, потребама и условима у којима професори и ученици сомборске Музичке школе раде и образују се. 

 „Ово је изузетно леп повод да се сретнемо и дружимо уз тонове са новог и вредног инструмента – полуконцертног клавира марке „Хофман“, који је купљен за више од две стотине ученика сомборске Музичке школе „Петар Коњовић“, који га непосредно и свакодневно користе на свом образовном путу. Ми смо поносни на чињеницу да сваке године ђаци наше музичке школе поберу мноштво награда на свим могућим музичким такмичењима, било да су она на домаћој, било међународној сцени и да се често враћају доносећи у наш град Гранд прије са тих такмичења. Наш град, наша музичка школа и наши ученици који похађају ову школу, заслужују да им се омогуће што бољи услови за то, а Град Сомбор ће наставити да улаже средства како би се тај циљ и остварио“, изјавила је заменица Тица.

Након обиласка школе, организован је концерт на клавиру, на ком су свирали бивши и садашњи ученици, као и професори музичке школе. Међу њима, био је и Филип Видановић, бивши ученик музичке школе и најбољи у својој генерацији, а данас студент два факултета упоредо Музичке академије у Новом Саду и Медицинског факултета.

Полуконцертни клавир је вредан и неопходан инструмент Музичке школе који ће у значајној мери допринети квалитету образовања, а Град Сомбор ће наставити да финансијски буде подршка као и до сада, негујући културу, уметност и музичку традицију по којој је надалеко познат.

Извор: Град Сомбор