„МУЗИЧКО-ПЛЕСНО ВЕЧЕ“

Плесна школица „Степ ап“ и Висока школа струковних студија за образовање васпитача, у амфитеатру ове образовне установе, приредили су музичко-плесно вече. У програму су учествовали полазнице школе „Степ ап“, студенти ВШССОВ, хорић ОМШ „Слободан Малбашки“, Оркестар ПУ „Драгољуб Удицки“ и ВШССОВ, Ена Гогић, хор „Васа Стајић“ из Мокрина, Удружење спортског плеса „Денс ен соул“, фитнес центар „Ред џим“, Плесни студио „Џеси“ и АДЗНМ „Гусле“. Догађају је присуствовао и председник Градског парламента, Младен Богдан.

“Град Кикинда подржава овакве догађаје, зато што омогућавају деци и младима да покажу таленат и умеће. Желимо и даље да улажемо у децу и да их подржимо у ономе чиме желе да се баве. Подстицати децу да се баве уметношћу је веома важан корак у њиховом одрастању, а када видимо да је оволики велики број деце укључен у овакве приредбе, срце нам је пуно“, поручио је Богдан.

Публици је приказан савремени плес, односно комбинација балета, гимнастике, глуме и импровизације:

‘’Наша плесна школа тренутно има око 50 чланова, а имамо полазнике и из Кикинде и Новог Сада“ додала је Тијана Левнајић из Плесне школе „Степ ап“.

У оквиру великог годишњег концерта, представили су се и студенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача:

“Желели смо да организовањем музичко-плесног спектакла, обележимо крај школске године. Ово је била лепа прилика да Висока школа покаже отвореност и сарадњу са организацијама, удружењима и институцијама у граду“, надовезао се Александар Митревски, асистент из области музичке уметности на Високој школи струковних студија за образовање васпитача.

Извор: Град Кикинда