MUZIKA DIZNIJEVIH CRTAĆA SUTRA OTVARA SAJAM

Uspešni mladi talenti sa teritorije naše opštine koji svoje znanje stiču ili su stekli u umetničkim srednjim školama i akademijama ili su se oprobali u značajnim muzičkim takmičenjima i projektima u zemlji, predstaviće se pećinačkoj publici tokom manifestacije “Sajam kulture mladih na selu”, čiji su promoteri studenti Marija Kolak iz Šimanovaca i Jovan Čikić iz Pećinaca.

Svečano otvaranje zakazano je petak 8. novembar u 17.00 časova kada će nastupiti pevačica, pozorišna i glasovna glumica Irina Arsenijević koja će se uz pratnju Kvarteta “Maestre” iz Sremske Mitrovice predstaviti najmlađima tokom Koncerta dečje muzike, u okviru kojeg će otpevati kompozicije iz najpoznatijih Diznijevih crtaća.

Tokom sedam sajamskih večeri, od 8. do 29. novembra u sali Kulturnog centra, publika će uživati u dečjoj, duhovnoj, klasičnoj i rok muzici, kao i pesničkim, pozorišnim i filmskim programima, dok će prateći programi biti organizovani u saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Manifestaciju “Sajam kulture mladih na selu” Kulturni centar organizuje u saradnji sa pećinačkom PU „Vlada Obradović Kameni“, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci, OŠ „Dušan Jerković Uča“ Šimanovci, OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ Kupinovo, STŠ „Milenko Verkić Neša“ Pećinci, pećinačkom Narodnom bibliotekom, Udruženjem mladih aktivista Pećinci, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkim Centrom za socijalni rad.

Sajam po drugi put organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: Opština Pećinci