„МУЗИКА НАШИХ ПРЕДАКА“ ПОТВРДИЛА КВАЛИТЕТ

Традиционална музичка манифестација „Музика наших предака“, одржана у суботу у Србобрану, још једном потврдила је да се у музичком наслеђу војвођанских Мађара крије право богатство које је потребно приближити свих националним заједницама. 17. окупљање извођача мађарске народне музике довело је у Србобран бројне извођаче, хор, оркестре и фолклорне групе, који су забављали присутне грађане до касно у ноћ.

У програму су наступали Арпад Бакош и пријатељи, Ференц Чонка са оркестром, женски хор „Бодорка“ из Србобрана, Омладински народни плесни ансамбл „Барток“ из Хоргоша, Народни плесни ансамбл „Тиса“ из Кањиже и оркестар „Черемпеле“ из Јужног Баната. Уз музички део, манифестацију су пратиле и „Изложба сертификованих ручних радова у народним занатима“, која је постављена у Народној библиотеци, игралиште за најмлађе и вашар занатских рукотворина у Центру за спорт и туризам. Манифестацију су помогли општина Србобран, Мађарски национални савет и Фондација „Габор Бетлен“.

„Ова манифестација није од значаја само за србобранске Мађаре и општину Србобран већ и много шире. Сваки народ треба да негује своју традицију, историју и културно наслеђе, као што су песма и игра и све друго што нам је остало од предака. ‘Музика наших предака’ траје већ 17 година и честитам организаторима на труду и енергији које улажу да би све било интересантно и забавно. Сваке године можемо видети и доживети нешто ново и тако га сачувати од заборава“, рекао је приликом отварања Радивој Парошки, председник општине Србобран. Организациони одбор „Музике наших предака“ уручио је Парошком Захвалницу за подршку коју локална самоуправа у континуитету пружа организаторима манифестације. 

Извор: Општина Србобран