НА АЕРОДРОМУ ЗАПЛЕЊЕНИ СКУПИ КУБАНСКИ ЛЕКОВИ, ЦИГАРЕ И САТ

Цариници су на aеродрому Никола Тесла у два случаја, током неколико претходних дана, запленили кубанске хомеопатске лекове, инекције за лечење рака и цигаре, као и скупоцени сат, чија укупна вредност премашује 50.000 долара.

У првом случају је 10. децембра 2018. године у сарадњи са полицијом на аеродрому Никола Тесла заустављена 39-годишња Кубанка, која је из Хаване допутовала летом преко Москве.

У њеном пртљагу, који је детаљно прегледан пронађено је 45 паковања хомеопатског лека „VidatoX“, готово 100 доза инекција „CIMAher“, које се користе у лечењу канцера и имунологији, 75 доза инекција за имунитет „Hebertrans“ и 100 кубанских цигара различитих робних марки. Укупна вредност лекова и цигара из Кубе процењена је на око 45.000 долара.

Неколико дана раније 7. децембра 2018. године, у покушају да прокријумчари скупоцени мушки сат робне марке „Breitling“, спречена је 28-годишња држављанка Србије из Сомбора.

Она је допутовала летом из Цириха и по преузимању пртљага кренула ка аеродромском излазу кроз зелени контролни пролаз, намењен онима који немају ништа за пријављивање.

Када је цариник захтевао детаљан преглед њеног пртљага тврдила је да нема ништа да пријави, да би у њеном коферу, међу личним стварима био пронађен мушки сат „Breitling“ у оригиналној кутији, вредан нешто више од 6.000 долара.