НА БАЧКОМ БРЕГУ ЗАПЛЕЊЕН КОМПЛЕТАН САЛОН ЗА ПСЕ

Цариници су 28. маја 2018. године, на улазу граничног прелаза Бачки Брег, запленили већу количину непријављене опреме за негу кућних љубимаца вредне око пола милиона динара.

Прекршај је откривен у комбију новосадских регистарских ознака са приколицом немачких табли којим је од Немачке ка Новом Саду путовао 33-годишњи Новосађанин у друштву сапутника.

Дошавши на ред за контролу, возач је царинским службеницима пријавио товар половне робе: белу технику, намештај и алат за које је уредно платио царинске дажбине.

Приликом прегледа комбија утврђено је да се у њему налази и део робе која није била пријављена, јер су цариници у товару пронашли две торбе са несвакидашњим садржајем.

Реч је, наиме, о опреми за негу кућних љубимаца, и то хидраучичном столу за шишање паса, машиницама и њиховим улошцима, али и маказама, четкама и фурминаторима за псе, који служе за уклањање мртвих или ућебаних длака са тела животиње.

Иако вредност робе достиже готово пола милиона динара, возач је изјавио да је торбе преузео у Немачкој да их превезе познанику у Нови Сад, а да претходно није ни проверио о чему се ради пошто му је речено да су у питању „неке ситнице“.

Напомињемо да је онај ко на себе преузме превоз неке пошиљке у путничком промету за ту пошиљку и одговоран, тако да свакако треба проверити шта превозите пре него што на себе преузмете ту одговорност.