NA FRAGMENTU U KULI POČELA REKONSTRUKCIJA

Jedna od lokacija u Kuli na kojoj su ovih dana počeli radovi na rekonstrukciji i obnovi je deo grada među žiteljima poznat kao Fragment, navodi nasemesto.

“Radimo sanaciju atmosferske i fekalne kanalizacije sa uređenjem parcela. Rušimo stare betone, sve će se betonirati, postavljati novi ivičnjaci i rigole, a sve sa ciljem da stanarima ovog dela grada ulepšamo prostor.“ – rekao je šef gradilišta miroslav simić.

Povodom radova na Fragmentu, razgovarali smo i sa predsednikom Privremenog organa, Damjanom Miljanićem, koji izjavio da je ovo samo jedna od faza radova u ovom delu gradu. Predhodnih godina urađen je parking i deo atmosferskih kanalizacija u prednjem delu Fragmenta. Kada su konkretno radovi koji se trenutno izvode u pitanju oni nisu samo estetske prirode, već se rešavanjem puta i prilaza zgradama rešava i problem sa atmosferskim vodama. Naselje Fragment se nalazi na Telečkoj visoravni i samim tim je sklonost ka eroziji velika, te se ovom investicijom trajno rešava upravo i ovaj problem. Na gornjem delu platoa kod ovih zgrada biće izgrađen i parking površina, dodaje Miljanić.

Sledeća faza podrazumeva izgradnju puta ka Ulici Stevana Sremca, a projektna dokumentacija za sprovođenje ove faze je uveliko završena. Ovom fazom stanovnici naselja imaće bolji prilaz ne samo u redovnim životnim aktivnostima, već i u onim vanrednim situacijama – vatrogasne ekipe i ekipe Hitne pomoći imaće brži i lakši prilaz zgradama ovog naselja.

Na gornjem platou naselja Fragment nastaviće se uređenje prostora oko zgrade, zamena i asfaltiranje čitavog prostora.

Problem grejanja i toplovoda, koji je očit u ovom delu grada, fazno će biti rešavan i time će se hronični problem rešiti. Ovaj projkat rada na toplovodu ne podrazumeva samo ekološko pitanje, već će zamenom biti rešeno i finansijsko pitanje s obzirom da će radovi znatno smanjiti cenu grejanja.

Vrednost ugovorenih radova na Fragmentu iznosi 8 miliona dinara, a završetak radova planiran je za početak iduće godine. Miljanić ističe da je glavni cilj ovih radova nije samo uređivanje naselja Fragment, već i trajno rešavanje problema erozije i odvođenja voda, ali svakako i grejanja.

Izvor: nasemesto