НА ХОРГОШУ ЗАПЛЕЊЕНА ТЕХНИЧКА РОБА И ФИРМИРАНА ГАРДЕРОБА

Цариници су у претходна два дана на Хоргошу запленили велику количину техничке робе и фирмиране гардеробе.

На улазу у земљу, у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за царињење, 25. јуна 2018. године, заустављен је комби „форд транзит“ нишких регистарских ознака.

Њиме су из Берлина ка Нишу путовала двојица Нишлија, који су приликом сусрета са цариницима пријавили лични пртљаг и нешто половне и нове робе.

Цариници су након тога ипак извршили детаљан преглед и установили да већи део робе није пријављен. Реч је о 50 различитих уређаја, електричних апарата и алата, међу којима су бушилице, брусилице, убодне тестере, шлајферице, стони циркулари, апарати за варење, агрегати, компресори, шиваћа машина, кафе апарати, усисивачи, грејалице, микроталасне пећи, пекачи, тостери, блендери и други кућни апарати у оригиналним паковањима, чија ће вредност бити накнадно утврђена.

45-годишњи возач комбија рекао је да је реч о апаратима које је у иностранству куповао као „робу са грешком“. Против њега је покренут прекршајни поступак, до чијег ће окончања непријављена роба бити задржана.

Дан раније је на Терминалу Хоргош заплењена већа количина фирмиране гардеробе познатих робних марки. Прекршај је откривен када је на ред за контролу на улазу у земљу дошао камион врањских регистарских ознака, који је из Шведске у Србију превозио половну штампарску машину.

На питање, да ли поред пријављеног товара има још нешто за царињење, 45-годишњи возач из Бачке Паланке је одговорио одрично.

Цариник је међутим, приликом прегледа кабине, на доњем кревету, иза седишта возача, пронашао велику платнену торбу пуну различите фирмиране гардеробе.

Међу кријумчареном, углавном мушком одећом било је девет кожних јакни „Coster“, „Milestone“ и других робних марки, на десетине панталона, дуксерица, мајица и џемпера „Lacoste“, „Gant“, „Moris“, „Filippa K“ и неколико сакоа и одела „Boss“.