НА КОРАК ОД СУПЕР ЛИГЕ: РУКОМЕТАШИЦЕ ЖЕЛЕЗНИЧАРА РЕМИЗИРАЛЕ СА ВРБАСОМ

Суботу вече у Инђији обележила је изузетно борбена и неизвесна женска рукометна утакмица између првопласиране екипе Врбаса и другопласиране екипе Железничара која је завршена резултатом 25:25(13:13).

Дерби првенства који је више значио инђијским девојкама кренуо је у жестоком ритму. Иако су гошће из Врбаса повеле на самом почетку, наше девојке су брзо стабилизовале редове и у 14. минути повеле са 6:2. Међутим, са распуцаним бековима и фантастичном голманком Јованом Васиљковић гостујуће рукометашице сустижу заостатак и на полувреме се одлази са нерешеним резултатом.

У наставку меча борба се распламсала где се играло гол за гол, све до 52. минута када се Врбашчанке одлепљују на четири разлике и разлику одржавају до 57. минута. Тада Инђинчанке са тврдом одбраном и контранападима враћају резултат да би 5 секунди до краја утакмице изједначавајући гол постигла Јована Аврамовић.

Поред Јоване, у домаћој екипи истакле су се Тамара Каитовић и Сузана Миличић са постигнутих по 6 погодатака, а код гостију Александра Митић и Душана Ковачић са 7 голова.

Можда су домаће рукометашице могле и до победе да су реализовале 4 промашена седмерца. Ипак, и овај бод представља корак ка Супер А лиги. Тренутно се Железничар налази на другом месту Супер Б лиге а до краја првенства остало је још три кола. Наредни сусрет наше девојке играју у Петровцу на Млави.

Извор: Општина Инђија