„НА ЛЕПИЊИ ОД РАВНИЦЕ“

У организацији Женске певачке групе “Мелизми“, у Народном позоришту у Кикинди, одиграно је музичко – сценско дело под називом “На лепињи од равнице“, наступ, који је публику вратио у Војводину са почетка 19. века, аутора Драгана Миливојевића. Наступило је више од 40 извођача из неколико градова и гостујућих ансамбала. Овом догађају присуствовали су Никола Лукач, градоначелник и Валентина Мицковски, чланица Градског већа.

“Ради се о женској певачкој групи која нам последњих година приређује изузетне концерте, али и где год да се појаве, на величанствен начин представљају Град Кикинду и Културни центар, као и све оно што најбоље раде. Вечерашњи концерт свакако је подигао квалитет музичког садржаја у нашем граду на виши ниво. Припреме су трајале неколико месеци, велики је број извођача, програм на неколико језика, а све то допринеће још бољој понуди културних дешавања у граду“, рекао је градоначелник.

У сарадњи са Црвеним крстом, у оквиру концерта одржана је и хуманиратна акција, тако да ће целокупан приход од продатих улазница бити намњен Општој болници Кикинда:

“Заиста смо срећни што је велики број посетилаца погледао нешто што смо припремили и на чему смо радили. Ми смо мултикултурална средина, посебан акценат смо ставили на то, а имамо и среће што нас водећи људи у граду редовно подржавају у ономе што радимо јер препознају квалитет када се ради о очувању традиције нашег народа“, додала је Биљана Мандић, оснивач ЖПГ “Мелизми“.

Песме су извођене на српском, словачком, румунском и мађарском језику:

“Одлучили смо да урадимо мјузикл како бисмо кроз причу, песме и обичаје приказали Војводину и сву мултикултуралност у жељи да прикажемо све оно што је настајало под отвореним небом у 19. веку“, надовезао се аутор Драган Миливојевић.

Извор: Град Кикинда