НА ПИЈАЦИ У ЈУГ БОГДАНОВОЈ БИЋE ОДРЖАН “НОЋНИ БАЗАР У ЗРЕЊАНИНУ” – ПРИЛИКА ЗА УЖИВАЊЕ У ДЕЛИЦИЈАМА, РУКОТВОРИНАМА, ДИЗАЈНЕРСКИМ ПРЕДМЕТИМА, ИГРАЧКАМА ЗА ДЕЦУ И ЗАБАВУ

“Ноћни базар у Зрењанину” биће одржан у петак, 24. јуна, на пијаци у Југ Богдановој улици од 17 до 23 сата, најављено је на данашњој конференцији за новинаре на којој су говорили заменик градоначелника Саша Сантовац, Марија Радојчић организаторка “Ноћног базара” и Бранислав Добријевић, руководилац одељења пијаца у ЈКП “Пијаце и паркинзи”.

Заменик Сантовац је рекао да се, после Новог Сада, Београда и још неких војвођанских градова придружио и наш град. 
– Ово је прилика за промоцију свега онога што наши мали произвођачи нуде, али и прилика да наши суграђани дођу и купе све те квалитетне производе. Ноћни базар, осим тог дела, садржи и забавне програме који имају за циљ да привуку што већи број наших суградјана и створе добру атмосферу те вечери. Биће то уједно и прилика да дођу породично, да понешто купе и добро се проведу – рекао је Сантовац и указао да је намера да ноћни базари постану традиција будући да су такве манифестације и својеврсне прилике за промоцију нашег рада и позвао Зренајнинце да у суботу од 17 часова дођу на пијацу у Југ Богдановој.

Марија Радојчић је казала да базар има свој концепт који функционише већ шест година и у зависности од локалне самоуправе он се не мења, али да поента целе приче јесте пре свега да је то породични догађај.
– С друге стране, ако мало боље размислите, кад одете у неки други град углавном одете на пијацу да још боље упознате тај град било да је то било који светски град или град у нашој држави. Оно што је била наша идеја када смо кретали са базаром, јесте да је баш пијаца најбоље место где можемо да направимо један такав концепт и такав вид комуникације са малим произвођачима, генерално комуникације и представљања локалним разним срединама – рекла је Радојчић.

Управо због тога, навела је, раде по разним пијацама али и трговима на територији наше земље како би се мали произвођачи у што већем броју представили својим потенцијалним купцима да би развили своју причу и како да не би морали да плаћају разне наметне које би морали код трговинских ланаца.
– Најважнија ствар од свега је свакако то што имате прилику да купите баш од онога ко је то стварао , јер, нико добро не може представити и презентовати свој производ као онај ко је то стварао. Зато, у петак од 17 до 23 сата на пијаци ћете уживати заиста у разним делицијама, разним рукотворинама, дизајнерским предметима, накиту, играчкама за децу. Просто не постоји област коју наши излагачи неће покрити, а ми ћемо емитовати најбољу енергију те вечери – казала је још Марија Радојчић и указала да ће поред рукотворина бити и велика понуда хране и пића. 

До сада је пријављено сто излагача, а сви који су заинтересовани за учешће могу се још пријавити на имејл nocnibazar@gmail.com
Бранислав Добријевић рекао је да су и “Пијаце и паркинзи” препознали идеју коју је предложила Марија Радојчић.
– Хтели смо да нашим суграђанима понудимо још један вид забаве и додатну понуду малих произвођача, тако да позивамо Зрењанинце да дођу и подрже ову манифестацију, а како нам је у плану, од јесени би она требало да се одржава једном месечно – рекао је Добријевић.

Извор: Град Зрењанин