НА ПЛАЖИ НА МАЛОМ СТАПАРУ ПОСТАВЉЕН ДРВЕНИ МОЛ, СВЕ СПРЕМНО ЗА 2. МАЈ

На Малом Стапару, оази мира и природе, претходне године урађено је много тога. Постављено је игралиште за децу, направљени су стаза и спуст за чамце, а напослетку и плажа, односно купалиште које, како време одмиче, добија замишљени облик. Данас је постављена платформа за купаче, дужине 30 метара и ширине 2,5 метра, након које ће уследити израда степеништа и рукохвата, па ће тако Сивчани и гости који овог лета посете Мали Стапар моћи да уживају како у плажи, тако и у свим другим чарима које ово место има.

Радове је обишао председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић, који је истакао да је обећање дато грађанима – да ће до 2. маја овај посао бити завршен, заиста и испуњено, на његову и срећу свих Сивчана. Истакао је и да је Месна заједница протеклих дана организовала низ активности на уређењу Малог Стапара, па је тако све спремно за 2. мај:

,,Како време одмиче, ова плажа добија онај облик који смо и замислили на почетку. Радови су започети прошле године. Негде у јануару, на састанку са директором ,,Вода Војводине“, господином Кружевићем, који је организован уз помоћ председника Општине Кула, господина Миљанића, направљен је план активности за ову годину и морам да кажем да сам заиста срећан. Тада смо грађанима обећали да ћемо до традиционалног излета, који је 2. маја, завршити овај део посла. Тренутно је у изради платформа за купаче величине 30 метара са 2,5 метра. Комплетне радове финансирају ,,Воде Војводине“, а изводи их фирма из Ветерника. Већ данас, у току дана, најкасније сутра, сви радови на изради платформе биће завршени. Након тога следи израда степеништа и рукохвата за улазак и излазак из воде, како би се дрвеном молу могло безбедније прићи. Осим тога, Месна заједница организовала је претходних дана низ активности на уређењу Малог Стапара, као и ЈКП ,,Радник“, па ће Мали Стапар бити спреман да 2. маја прими све излетнике – како наше Сивчане, тако и драге госте из других места. Желимо да покажемо да овај бисер природе много значи Сивчанима и грађанима општине Кула, а у будућности планирамо много активности“.

Протеклих дана, уређен је троугао на уласку у Мали Стапар, покошена је трава, а вредни волонтери фарбали су ограду и све је спремно за првомајске празнике. Како је најављено лепо време, очекује се велики број посетилаца који ће, без сумње, уживати у свим благодатима овог места.

Месна заједница Сивац је и ове године, 2. маја, обезбедила бесплатан превоз од Сивца до Малог Стапара Аутопревозником ,,Путоказ“. Поласци са Аутобуске станице у Сивцу биће у: 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17 и 18 часова, док ће повратак са Малог Стапара бити у:10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 15.30, 16.30, 17.30 и 18.30 часова.

Извор: Општина Кула