NA SUVAČI ODIGRANO ČETVRTFINALE KUPA

Juče je odigrana prva zvanična fudbalska utakmica u pećinačkoj opštini. U okviru četvrtine finala Kupa Područnog fudbalskog saveza, na terenu Sportskog centra „Suvača“ u Pećincima, igrali su Sloboda iz Donjeg Tovarnika, član Vojvođanske lige – Jug i rumski srpkoligaš Prvi maj. Posle 90 minuta vrlo zanimljive igre, rezultat je bio 1:2 (poluvreme 0:1).

Već posle nekoliko minuta igre gosti su poveli 0:1 golom Ilića, koji se najbolje snašao u gužvi pred golom Oparnice. Isti igrač se mogao proslaviti dvadesetak minuta kasnije, ali loptu posle njegovog šuta Oparnica je odbio u korner. I drugo poluvreme Sloboda je započela prilično neubedljivo. Nesporazum Ninića i Javorca, u 47. minutu, koristi Ilić, koji izbija ispred Oparnice i šalje loptu u mrežu. Posle drugog primljenog gola, Sloboda se budi i njeni igrači su počeli igrati daleko angažovanije, agresivnije. Jednu daleko odbijenu loptu golmana Oparnice, prihvata Pazarski, koji se nalazi u idealnoj prilici da smanji prednost gostiju. Na žalost, ne koristi je. Ipak, u 63. minutu Pazarski se našao u beležnici sudije Negovanovića kao strelac: odlično je reagovao na ubačenu loptu sa strane. Zbog crvenog kartona (drugi žuti), igru je pre vremena morao je da napusti Radišić, kapiten Prvog maja. Na žalost, brojčanu prednost Sloboda nije iskoristila u daljem toku utakmice. Vredan spomena je i detalj iz 74 minuta, sjajan šut Aćimovića, pojačanja Slobode iz zimskog prelaznog roka, ali rezultat 1:2 ostao je kao konačan.

Sledeću utakmicu, Sloboda igra u sredu, 19. februara na svom terenu protiv Vladimiraca.

Na Sportskom centru Suvača, pred oko 200 gledalaca, sudio je Miloš Negovanović iz Sremske Mitrovice sa pomoćnicima Nemanjom Bošković iz Salaša Noćajskog i Draškom Relićem iz Martinaca.

SLOBODA: Oparnica, Lazić, Javorac, Ninić, Jovičić, Božinović (od 60. Božić), Jakšić, Kočijašević (od 53. Aćimović), Pazarski, Šobot, Vukasović (od 75. Đuran).

PRVI MAJ: Petrović, Vučetić, Ilić (od Šljivančanin), Bajić, Stupar, Kordolup, N. Krstić (od 62. Zec), Radišić, Živković, Čupeljić, Gavrilović.

Izvor: Opština Pećinci