NA TRGU SLOBODE ODRŽAN “KOŠARKAŠKI DAN“

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Darko Karan i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković prisustvovali su jučerašnjoj manifestaciji “Košarkaški dan”, koja je održana na Trgu slobode u Zrenjaninu, u okviru promocije Evropskog prvenstva za žene u košarci. 

Na ovaj način je obeleženo trideset dana do održavanja najveće sportske manifestacije u Srbiji u ovoj godini. Utakmice grupne faze šampionata igraće se u Zrenjaninu i Nišu. 

– Svima nam je drago što će reprezentacija Srbije biti smeštena u Zrenjaninu. Naći će se u teškoj grupi sa Rusijom, Belorusijom i Belgijom, ali smo sigurni da uz podršku navijača i prepunu “Kristalnu dvoranu” možemo stići do Beograda i “Arene”, odnosno do borbe za medalju. Zrenjaninci su pokazali da daju podršku i drugim sportovima, a pošto mi smo i grad i država košarke, siguran sam da će odziv publike biti maksimalan – rekao je Darko Karan. 

Današnjoj manifestaciji prisustvovao je i pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika Simo Salapura, koji je podsetio da je Zrenjanin ovih dana centar ženskog reprezentativnog sporta. 

– Pored košarkašica, u našem gradu su i reprezentativke u futsalu, a u petak ćemo imati priliku da gledamo i naše rukometašice. Ozbiljno smo pristupili pripremama za Evropsko prvenstvo za žene u košarci, uredili smo i “Kristalnu dvoranu” i nadamo se da će se veliki broj naših sugrađana odazvati kako bismo svi zajedno bodrili našu reprezentaciju – kazao je Salapura.

 Zrenjaninu je pripala i izuzetna čast da ugosti selekciju Srbije, a u grupi “D” u “Kristalnoj dvorani” nastupiće i reprezentacije Rusije, Belorusije i Belgije. Dve grupe igraće i u glavnom gradu Letonije, Rigi, dok je Beograd domaćin završnice šampionata. Finalna utakmica na programu je 7. jula u “Štark Areni”. 

Prve utakmice u Zrenjaninu su na programu u četvrtak, 27. juna, kada se sastaju Rusija – Belgija i Belorusija – Srbija. U petak, 28. juna, na programu su mečevi Belgija – Belorusija i Srbija – Rusija. Poslednje kolo u Zrenjaninu igra se u nedelju, 30. juna. O plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivaće tog dana Belorusija – Rusija, a potom i Belgija – Srbija.

Izvor: Grad Zrenjanin