NA ZMAJEVIM DEČIJIM IGRAMA UČESTVOVALA DECA IZ GOSPOĐINACA

Novi Sada je bio domaćin 61. Zmajevih  dečijih igara u vremenu od 04. do 10.juna 2018 godine. 

Manifestaciju je posetilo nekoliko hiljada dece i odraslih koji su imali priliku da posmatraju preko 100 interaktivnih programa.

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“, iz Gospođinaca imala je svoje predstavnike na Zmajevim dečijim igrama.

Učiteljica Vesna Jović, sa svojim učenicima iz I razreda izvela je lutkarsku predstavu pod nazivom “ O sportu“, predstava govori o tome koliki je značaj bavljenje sportom za sve mališane, i  uticaju  na njihov psihofizički razvoj od malih nogu.

Ovu predstavu su upešno izveli učenici Miroslava Slankamenac, Dunja Marković, Marko Klincov i Vojvoda Živojnović na Trgu Slobode ispred katoličke crkve.

Deca su to uprkos vrućini i sparnom danu, može se reći rutinski ali sa mnogo žara odradili, i privukli pažnju posetilaca okupljenih na trgu.

Dodatna motivacija da to bude tako bili su njihovi roditelji koji su doputovali u Novi Sad da im daju podršku.

Posle završene predstave deca su dobila zahvalnice od organizatora na kojima se nalazio ovaj stih,

„Ko hoće da doživi čuda, mora verovati da ona postoje u svetu svuda, da pokraj zvezda što ih vidimo i nevidljive zvezde se roje.“

Poznavaoci poezije odmah će prepoznati ovaj stih naše velike pesnikinje Desanke Maksimović.

Gospođinački mališani, su nakon toga obišli trg, pogledali sve što je bilo toga dana na programu, i vratili se kućama sa lepim  pozitivnim impresijama.

Iste su preneli svojim drugarima u školi, i izrazili želju da opet negde ponovo nastupe sa ovom, ili nekom drugom predstavom koju će njihova učiteljica rado napisati za njih.

 

 

 

Za vojvodjanske.rs : M. Živković