НАГОВЕШТЕНА АДАПТАЦИЈА ДВОРИШТА ВРТИЋА “МАСЛАЧАК” У БАШАИДУ

Током данашње посете вртићу “Маслачак” у Башаиду, представници USAID-а уверили су се да се пре две године реновиран објекат ПУ “Драгољуб Удицки” и даље налази у добром стању. Америчка агенција за међународни развој тада је за обнову вртића определила око 40.000 долара. Додатних 5.000 долара уложила је локална самоуправа. Вртић је реконструисан кроз USAID- програм „Пројекат за јачање капацитета локалних заједница за реаговање на мигрантскуи кризу“, чија је укупна вредност 1,3 милиона долара. Захваљујући тој инвестицији, деца предшколског узраста у Башаиду, али и њихови вршњаци из Прихватног центра за мигранте, имају одличне услове за боравак, учење и игру. То су гостима предочиле Станислава Хрњак, председница градске Скупштине и Светлана Милић, директорица ПУ “Драгољуб Удицки”:

– Поносни смо што нашим гостима можемо да покажемо да овај објекат и након две године лепо изгледа. Драго ми је што смо могли да угостимо и људе из амбасаде САД у Београду. Дошли су да виде у каквом се стању налази вртић “Маслачак”, у којој мери су деца мигранти имплементирани у наш васпитно-образовни процес и шта би, евентуално, могли да учинимо у погледу даљих улагања- навела је Хрњак и оценила да се, у овом пројекту, Град Кикинда показао као поуздан партнер. Овај објекат је, према њеним речима, адаптиран у најкраћем могућем року. Потпуковник Борис Гершман, ваздухопловни аташе амбасаде САД у Београду, потврдио је да се вртић налази у добром стању:

– Објекат је прелеп. Драго ми је што се овако добро одржава. Дошли смо и да видимо да ли још нешто треба да се уради. Констатовали смо да би неке радове требало обавити у дворишту. Овде смо да сагледамо потребе након чега ћемо у Београду утврдити евентуалне начине да се обезбеде неопходна средства- рекао је потпуковних Гершман. О томе је са делегацијом USAID било речи и на састанку у Градској кући.

Извор: Град Кикинда