NAGRADA ZA DIOGENOVE ĐAKE

Osnovna škola “Dušan Vukasović Diogen” iz Kupinova učestvovala je u projektu “Energija je svuda oko nas”, koji organizuje Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Na završnoj manifestaciji u Novom Sadu, 23. januara, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Milan Kovačević uručio je diplome i nagrade najuspešnijim školama, mentorima i učenicima, među kojima i učenicima osnovne škole iz Kupinova.

Po rečima direktorice ove ustanove Ljiljane Živković, Diogenovi đaci su u projektu učestvovali sa 15 radova – 11 literarnih, 1 likovni radom, 2 multimedijalne prezentacije i 1 maketom.

“Literarni radovi, makete, kao i multimedijalne prezentacije osmišljeni su tako da informišu i podižu svest o tome kako da se energija što efikasnije iskoristi, da se zagađenje smanji i priroda sačuva od štetnih uticaja. Na prvom mestu je buđenje interesovanja mnogih, a pre svega mladih koje u budućnosti čekaju ne mali problemi vezani za energiju, kao i podsticanje i popularizacija alternativnih izvora i štednja energije. Izuzetno sam ponosna na nagrađene učenike i njihove mentore” – rekla je Živković.

U projektu je učestvovalo 80 obrazovnih ustanova sa teritorije Vojvodine, a Diogenovi đaci osvojili su nagrade u oblastima Literarni radovi i Modeli i makete, i to:

Literarni radovi:

  1. mesto – Jana Orlović, mentor Mirjana Dobrić „Ekologija, upravljanje otpadom i energija“
  2. mesto – Natalija Radivojević, mentor Mirjana Dobrić „Mere štednje energije“
  3. mesto Lena Veljančić i Dajana Ilić, mentor Milenko Čvorkov „Ekologija, upravljanje otpadom”

Modeli i makete:

  1. mesto – Katarina Ivanović, mentor Nada Ostojić „Alternativni i obnovljivi izvori energije“

Izvor: Opština Pećinci