НАГРАДЕ ТАЛЕНТИМА ЗА ВРХУНСКЕ РЕЗУЛТАТЕ У НАУЦИ, ТЕХНИЦИ, УМЕТНОСТИ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом и покрајинским секретаром за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драганом Милошевић уручио је данас традиционално покрајинско признање „Таленти“ даровитим ученицима из Војводине и њиховим менторима, који су у школској 2018/2019. години постигли врхунске резултате на републичким такмичењима у земљи или у иностранству у областима науке, технике, уметности и језика.

Честитајући добитницима награда на резултатима које су до сада постигли, потпредседник Милићевић је рекао да су ти резултати вредни дивљења, јер су постигнути у оштрој конкуренцији на домаћој сцени и на међународним такмичењима.

„Ви сте светло које данас сија у Србији, јер сте и садашњост и будућност наше земље“, поручио је Млићевић лауреатима.

Он је додао да ови даровити млади људи показују свима нама да је пут знања, учења, марљивости и успеха – прави пут.

„Желим вам да и у наредним годинама свог учења и образовања постижете врхунске резултате и да у делатностима којим се будете бавили останете истрајни, вредни и посвећени. А наша дужност је да наставимо да улажемо у квалитет образовања, као што смо чинили у протекле четири године“, истакао је Милићевић и додао да је Покрајинска влада акценат ставила на улагање у образовање, опремање школа и спортских објеката, дигитализацију наставе и подршку омладинској политици.

За досадашња постигнућа добитницима награда честитке је упутио и Владимир Батез, који је казао да је признање „Таленти“ – признање за изузетност.

„Ваша надареност, коју вредним радом и одрицањем свакога дана надограђујете, чини вас посебним, а нама даје мотив да подржавамо ваш рад, креативну и стваралачку снагу и ваше сјајне резултате“, казао је Батез.

Он је додао да захвалност за успехе младих талената дугујемо њиховим професорима и наставницима, који их подржавају да се константно усавршавају, напредују, да буду радознали, амбициозни и истрајни на путу ка успеху. Неизоставну улогу имају и њихови родитељи, који улажу у развој и образовање своје деце.

„Наша жеља је да млади и талентовани људи у Србији и Војводини својим образовањем допринесу развоју наше државе, да буду лидери у областима свога рада и да својим примером мотивишу будуће генерације да следе пут знања“, рекао је Батез.

Ове године уручена је 171 награда ученицима и њиховим менторима у основним, средњим и музичким школама. Шесторо даровитих је добило специјалне дипломе с новчаним наградама од по 55.000 динара, 83 ученика дипломе с новчаним износима од по 29.500 динара и 82 ментора дипломе и новчане награде од по 14.500 динара.

Фото: Марија Ердељи