НАГРАЂЕНИ АУТОРИ ДЕЧЈЕГ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА

Светски дан животиња у нашем граду је обележен изложбом ликовних радова деце предшколског узраста у кикиндском Народном музеју. Била је то прилика да се уруче награде најкреативнијим малишанима. Народни музеј је у сарадњи са градским Секретаријатом за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој расписао ликовни конкурс “Омиљена животиња из цртаног филма”:

– То је акција коју спроводимо већ годинама уназад и деци јесте интересантна, начито што се реализује током “Дечје недеље”. Деца су и наши највернији посетиоци-изјавила је Лидија Милашиновић, директорица Народног музеја и додала да су награде припале Јовани Лисулов, Ивани Голушин, Лејли Белош, Страхињи Попову и Емилији Радосавчев. Она се осврнула и на значај обележавања Светског дана животиња:

– Битно је да малишани схвате важност природног наслеђа и да од људи зависи зависи опстанак животињских врста. Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој потрудио се да обезбеди пригодне награде за најуспешније радове у виду радионичког материјала- рекла је Милашиновић. Светски дан заштите животиња, 4. октобар, установљен је у Фиренци, а обележава се широм планете од 1931. године.

Извор: Град Кикинда