НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ ОПШТИНЕ РУМА

На свечаности у Културном центру „Брана Црнчевић“ јуче су награђани најбољи спортисти, тренери и спортски клубови наше општине. У организацији Спортског савеза Општине Рума, а под покровитељством локалне самоуправе и ове године су спортисти награђени у више категорија, а додељена су и признања за школски спорт, уручене плакете најбољим организацијама у радничком спорту, а традиционално су додељене и специјалне и новчане награде(10.000 динара).

У име организатора награђанима су честитали Милош Марковић, генерални секретар Савеза спортова Општине Рума и Стеван Ковачевић, председник Скупштине Општине Рума. Ковачевић је поручио да нема бољег начина за промовисање спорта и здравог стила живота од афирмисања и указивања на најбоље резултате наших спортиста и спортских радника.

„Општина у континуитету улаже значајна средства у развој спорта, у финансирање трошкова такмичења, обезбеђивања услова за њихове тренинге и такмичење, спортске стипендије, али и кроз финансирање Спортског центра. Мислим да смо створили услове за развој свих спортова и драго ми је да они то својим резултатима и потврђују и даље ћемо им помагати у њиховом спортском развоју“, рекао је Ковачевић.

Гост на синоћној свечаности Милош Марковић, саветник у Спортском савезу Србије, похвалио је рад Спортског савеза Општине Руме и додао да је он заслужено добитник Мајске награде јер је једна од најбољих организација у Србији.

Међу награђеним спортистима и ове године је било највише представника борилачких спортова, а највише награда уручено је члановима Теквондо клуба „Змај“ из Руме. Најбољи сениори су Ивана Ћујић и Милош Гладовић обоје из ТК „Змај“, док је за најбољег тренера проглашен Борислав Крстић, такође из ТК „Змај“. Овај румски клуб има у својим редовима и најбољу јуниорку Општине Рума Јовану Мушицки.

„Награде су велика сатисфакција након свог уложеног труда и дугогодишњег одрицања не само мог и мојих такмичара, већ и њихових родитеља. Свима бих се захвалио јер није лако ни издржати ни финансијски, ни одвојити толико времена за озбиљне тренинге. Понављам много је труда, рада и одрицања уложено у све те резултате“, рекао је трећу годину заредом најбољи тренер румске општине, Борислав Крстић. Најбољи сениори Ивана и Милош кажу да се добром организацијом све постиже и тренинзи и школовање, те да им је награда подстрек да још преданије тренирају.

Јована Касап из Савате клуб „Рума“ је најбоља пионирка, док је њен клупски колега Петар Јованов проглашен за најбољег кадета. Две награде је добио и Џудо клуб „Словен“ јер је Немања Зубовић изабран за најбољег пионира, а Урош Маџаревић за најбољег јуниора.

Тамара Милутиновић из Атлетског клуба „Рума“ је најбоља кадеткиња, док су званично најбољи клубови за 2018. годину Женски одбојкашки клуб „Рума“ и Фудбалски клуб „1. Мај“.

Специјална награде су уручене Маријана Зукановић, кошаркашкој репрезентативки Србије, одбојкашици Александри Црнчевић, бившој репрезентативки Србије. Награда је постхумно додељена и професорици физичког васпитања Јасни Петровић, а награду је директор Спортског центра Рума уручио Јасниним кћеркама Јелени и Ивани.

Драго Рубежић, репрезентативац Југославије и државни првак на 800 метара добио је награду као спортска легенда, док је за допринос развоју спорта и рекреације на територији Општине Рума признање уручено компанијама Сремпут и ДДОР.

Најбољи поједнац радничких спортских игара су Ђорђе Стојчевић – из румског Дом здравља и Татјана Вранеш из Спортског савеза Општине Рума. У категорији најбољих школа награде су додељене ОШ „Душан Јерковић“ и Гимназији „Стеван Пузић“. Најбољи педагози физичке културе су Здравко Барић (ОШ „Душан Јерковић“) и Вера Милованчевић (Гимназија „Стеван Пузић“), док је најбољи спортски радник у протеклој години Миленко Маринковић из ЖОК „Рума“.

Свечаност доделе признања увеличали су чланови Народног оркестра АНИП-а „Бранко Радичевић“.

Извор: Општина Рума