НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ПЕЋИНАЧКЕ ШКОЛЕ

Ученици, наставници и запослени у Основној школи “Слободан Бајић Паја” Пећинци, обележили су 14. јуна, пригодном приредбом у Културном центру, Дан установе.

Директорка школе Милијана Срдић поздравила је присутне и захвалила се деци и наставницима на пожртвованом труду и раду током читаве школске године, као и на успесима који су из тог рада проистекли.

“Мисија наше школе је обележавање јубилеја и важних датума, али и стално осавремењавање и усавршавање начина рада и сарадње са родитељима. Наравно, искористила бих прилику да се захвалним и пећиначкој локалној самоуправи што нас подржава у свим активностима и подухватима, и који су наш ослонац у тешким и у радосним тренуцима. И даље са нама сарађују на новим пројектима од којих ће највећи бити комплетна реконструкција и доградња матичне школе у Пећинцима, тако да ћемо бити и остати напредна и савремена школа коју наша сјајна деца и наставни кадар и заслужују” – рекла је Срдић.

Школска 2023/2024. година изнедрила је једанаест “Вуковаца”: Тамара Милићевић, Андреја Војновић, Андреј Тепша, Душица Тепша, Ива Поповић, Даница Поповић, Сашка Крњулац, Дуња Јеремић, Мила Цветковић, Данило Јовановић, Милан Каламбура.

Ученик генерације за школску 2023/2024. годину је Тамара Милићевић из Доњег Товарника.

Пећиначка Основна школа „Слободан Бајић Паја“ има чак седам подручних школа – у Сибачу, Попинцима, Прхову, Суботишту, Брестачу, Доњем Товарнику и Огару.

Основна школа у Пећинцима основана је давне 1863. године у згради општине и била је тада четворогодишња школа. Након Другог светског рата, од 1959. године школа је понела име нашег мештанина и народног хероја Слободана Бајића Паје, који је основну школу завршио баш у Пећинцима.

Извор: Општина Пећинци