НАГРАДНИ БИЦИКЛ ЗА НАЈБОЉЕ ПОЗНАВАОЦЕ САОБРАЋАЈА

У четвртак, 1. фебруара 2018. године градоначелник града Панчева, Саша Павлов, свечано је предао награде у виду бицикла и осветљења за бицикле ученицима основних школа са територије града Панчева, који су освојили медаље на окружном школском такмичењу „Шта знаш о саобраћају?“.

„Шта знаш о саобраћају?“ је такмичење ученика основних школа у познавању саобраћаја и основних саобраћајних прописа. Последње Окружно такмичење је одржано у Уздину, прошле године, и за најбоље је Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева обезбедио средства за седам бициклова са осветљењем.

Ученици су се се такмичили у теоријском делу решавањем саобраћајних тестова, где показују основна знања из саобраћајних прописа, као и у вожњи бицикала на полигону спретности, односно на полигону који симулира саобраћајне ситуације са којима се срећу у свакодневном животу. Ученици из Панчева који су освојили медаље су (у две категорије нижих и виших разреда): 1. Поткоњак Вељко 1. место;
2. Миленовић Марија 2. место; 3. Стефановић Вања 3. место; 4. Николић Александра 3. место, као и 1. Папулић Душан 1. место; 2. Голубовић Вук 2. место и 3. Kрстић Александра 3. место.

„Додела награда ученицима панчевачких школа за остварен успех на такмичењу “Шта знаш о саобраћају” је један врло леп моменат. Ово такмичење сматрамо врло корисном и континуираном саобраћајном едукацијом деце за њихово учешће у саобраћају и развијања саобраћајне културе. Ми подржавамо наше ученике и наше професоре који су се определили да своје колеге професоре и децу едукују о овој области. Локална самоуправа је препознала значај остварених резултата на такмичењу и наградила ученике бициклима са осветљењем, као један мали знак пажње и мотивацију за још већу заинтересованост деце и учешће у даљим такмичењима и стицање знања из саобраћаја у циљу безбедности“, рекао је градоначелник Павлов након доделе.

Извор: Град Панчево