NAJAVA BALKANIJADE U BODIBILDINGU

U organizaciji Nacionalne fitnes asocijacije Srbije u Subotici, odnosno na Paliću, u kongresnoj sali na Velikoj terasi, biće održana Balkanijada u bodibildingu i fitnesu, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u više kategorija, navodi subotica.info.

Organizatori početak najavljuju za 13 sati, tada će biti svečano otvaranje, dok će finiš takmičenja doneti najbolje među najboljima, takmičenje pobednika po kategorijama za apsolutnu titulu

Kako je istakao Branislav Stanojević, predsednik Nacionalne fitnes asocijacije Srbije, iza takmičenja koje će po prvi put biti održano u našem gradu, stoje pripreme od godinu dana i sve je spremno da takmičare, ali i goste, dočeka na visokom nivou. – Takmičenje je otvorenog karaktera, pa ćemo imati i goste iz Austrije, Nemačke, Mađarske, a verovatno i Kuvajta i Iraka. Očekujemo oko 50 učesnika, bilo bi verovatno i više da iza nas nije period korone, pa i ekonomske krize, koji su dosta poremetili organizaciju ovakvih manifestacija – kaže Stanojević i podvlači da će kraj takmičenja biti spektakularan.

Pobedom na Velikogospojinskom kupu u Elemiru mesto u reprezentacije Srbije zaslužio je i naš sugrađanin Aleksandar Mačković, koji će nastupiti u teškoj kategoriji, ali i u kategoriji takmičara preko 40 godina. – Pripremao sam se za ovo takmičenje skoro pola godine i nije bilo jednostavno, zbog posla, porodice, troškova, ali sam uspeo sve da uskladim. Čast mi je što ću imati priliku da predstavljam Suboticu i Srbiju na ovako velikom takmičenju, nadam se medalji a i podršci mojih sugrađana. 

Izvor: subotica.info