НАЈАВА ДОГАЂАЈА – 12. ФЕСТИВАЛ ХРАНЕ „АЛ‘ СЕ НЕКАД ДОБРО ЈЕЛО БАШ!“ У РАКОВЦУ

Позивамо вас на 12. Фестивал хране “Ал’ се некад добро јело баш!” који ће се у организацији Удружења жена „Горска ружа“ одржати у суботу, 1. октобра са почетком у 13 часова у Дому културе у Раковцу и који ће и ове године окупити бројна удружења, госте и пријатеље фестивала око идеје да на забаван и креативан начин заједнички представимо гастрономску понуду, културне обичаје и хумане вредности нашег краја!

Посетиоци ће у суботу имати прилику да учествују у припреми и пробају традиционална јела војвођанске кухиње, да науче нешто о старим рецептурама колача наших бака и уживају у квалитетном културно-уметничком програму.

Тако ће се на великом фестивалском менију наћи сарма, пасуљ, паприкаш, рибља чорба и рибљи специјалитети а за слатки угођај гостију биће припремљено чак 50 врста ручно рађених домаћих колача и традиционалних посластица.

Излагачи на фестивалу су и ове године бројна удружења жена која нам долазе из различитих крајева Војводине као и самостални уметници и произвођачи вина и меда.

У културно-уметничком програму публика ће моћи да ужива у наступима тамбурашких састава, фолклорних ансамбла и црквеног хора “Свети Василије Острошки” из Беочина а посебну занимљивост представља и учешће деце, учитеља и васпитача Основне школе “Јован Грчић Миленко” и вртића “Дечји рај” из Раковца који ће се представити ликовном радионицом.

Традиционално, овај фестивал ће и ове године окупити људе око идеје хуманости те ће сва припремљена храна и колачи бити доступни по приступачним ценама а део прихода прослеђен раковачким мајкама, женама које одгајају децу спортске шампионе Србије али и самохраној мајци двоје деце.

Организатор фестивала је Удружење жена “Горска ружа” из Раковца а манифестација се одржава под покровитељством Општине Беочин и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Са задовољством вас очекујемо!

Извор: Општина Беочин