НАЈАВЉЕН НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ЗРЕЊАНИНСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ И ВИОЛИНИСТЕ СТЕФАНА МИЛЕНКОВИЋА – ПРОГРАМ ЋЕ БИТИ РАЗНОВРСТАН УЗ ДИРИГЕНТСКО ВОЂСТВО МИКИЦЕ ЈЕВТИЋА

У Мултимедијалној сали Градске куће одржана је данас конференција за новинаре поводом предстојећег традиционалног Новогодишњег концерта Зрењанинске филхармоније на којем ће ове године наступити  Стефан Миленковић.
На конференцији су поред Миленковића говорили и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар и програмски директор Културног центра Зрењанин Владимир Ђурић. Пре конференције за новинаре градначелник је у свом кабинету уприличио пријем за чувеног српског виолинисту.

Градоначелник Симо Салапура изразио је задовољство што наш град има филхармонију и има шта да понуди публици у Зрењанину која сигурно зна да препозна виртуозе у музици, а посебно да препозна Стефана Миленковића који је наш, а уједно и светски.
– Биће ми част и задовољство да слушамо концерт у нашем Културном центру и захваљујем Роману Бугару на идејама и подршци коју нам пружа у креирању културног садржаја у нашем граду. Захваљујем и запсоленима у Културном центру који се труде да тај садржај буде што разноврснији и да буде велики обухват људи који те садржаје могу да прате – рекао је градоначелник Салапура и позвао суграђане да дођу у Културни центар, јер је овај концерт почетак нове ере када је у питању Зрењанинска филхармонија.
Изразио је и очекивање да ће Стефан Миленковић наступати у нашем граду и након овог концерта у јануару. 

Виолиниста Стефан Миленковић захваливши најпре на гостопримству, изразио је задовољство што ће бити у прилици да пред зрењанинском публиком наступи после двадесетак година. 
Рекао је и да је дивно свирати са Зрењанинском филхармонијом и за публику која много зна. 

– Знам да је и тада, и умеђувремену, зрењанинска публика заиста посебна, да познаје и воли музику, да долази на концерте и да ужива у разним жанровима музике и то је увек лепо и даје посебну одговорност за било ког музичара из било ког жанра да да свој максимум – рекао је Миленковић и навео да ће програм бити разноврстан, новогодишњи и да ће сврати популарна дела у којима је протагониста виолина и где је оркестар “ватрени сарадник” и “ватрена подршка”.
– То је програм у коме музичари, посебно виолинисти, уживају јер имају прилику да покажу свој максимум кроз веома атрактивна и виртуозна дела. Биће ту и пригодан новогодишњи програм који свира само оркестар, као један рам који уоквирује све то – рекао је још Стефан Миленковић.    

Директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар рекао је да је ово сада већ традиционални новогодишњи концерт и подсетио да Зрењанинска филхармонија није наступала шездетест година, као  и да су током неколико претходних година уследили успешни концерти, новогодишњи и на Данима пива.
– За нас је част да највеће име класичне музике Стефан Миленковић свира са нама и то је заиста за свако поштовање јер је прихватио наш позив, сигуран сам да ће карте све бити распродате. Ми ћемо уз диригентску палицу маестра Микице Јевтића извести пригодан новогодишњи програм – рекао је Бугар и најавивши концерт за 9. јануар са почетком у 20 часова у Културном центру, уз поштовање свих епидемиолошких мера.  
Роман Бугар је најавио да ће Зрењанин по први пут, уз помоћ градоначелника који је препознао њихов труд и залагање, имати професионалну концертну сезону, а то значи да ће зренајнински Камерни оркестар имати пет или шест концерата у сезони, плус, два или три концетра Зренајнинске филхармоније. 

Програмски директор Културног центра Зрењанин Владимир Ђурић такође је изразио задовољство што сви заједно раде на подизању стандарда и што ће први програм који ће та установа имати бити Новогодишњи концерт.

Карте су по цени од хиљаду динара од данас у продаји, а број места биће условљен епидемиолошком ситуацијом.  

Извор: Град Зрењанин