НАЈАВЉЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У ВРШЦУ

Покрајинска влада и Град Вршац заједно ће финансирати идејни пројекат за реконструкцију и адаптацију Опште болнице у Вршцу. То је договорено на заједничком састанку покрајинског секретара за здравство доц. др Зорана Гојковића, најужег руководства града Вршца и председника Скупштине Града Ненада Бароша.

На свечаном отварању обновљеног дела породилишта Опште болнице у Вршцу, за шта је средства обезбедила „Блиц Фондација“, покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић захвалио се компанији „Ringer Axel Springe“ на донацији породилишту и похвалио друштвену одговорност коју ова компанија показује, а чији је резултат санација 500 квадрата подова породилишта.

„Покрајинска влада је у последње две године у вршачку болницу уложила 43 милиона динара за куповину најсавременије медицинске опреме. На званичном састанку, који смо данас одржали у Скупштини Града Вршца, са представницима града договорили смо да Град Вршац и Покрајинска влада заједно финансирају идејни пројекат, како би се ова болница реновирала“, истакао је секретар Гојковић.

Покрајински секретар за здравство посетио је и Специјалну болницу за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“, где је почео са радом новоопремљени радиолошки кабинет.

Захваљујући набавци ЦТ апарата који никада раније није постојао у Вршцу, Специјална болница за психијатријске болести од данас ће спроводити програм превентивне дијагностике.

У питању је ИПА пројекат прекограничне сарадње који је финансирала Европска унија, док је део новца за недостајућу опрему и суфинансирање пројекта издвојила Покрајинска влада.