НАЈАВЉЕНЕ ДВЕ НАЈМАСОВНИЈЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ – МОТО СУСРЕТ И ТРКА ПРИЈАТЕЉСТВА

Данас је у Свечаној сали општине Кула одржана конференција за новинаре поводом предстојећих манифестација у Општини. Председник општине Дамјан Миљанић је изразио велико задовољство што је општина Кула, заједно са Туристичком организацијом општине Кула, партнер и покровитељ ових, сад већ традиционалних манифестација, које поред масовности негују веома значајан квалитет и препознатљивост, како самих догађаја, тако и наше Општине.

„11. Трка пријатељства је нешто што је уцртало општину Кула на спортској мапи, што је  веома тешко у овом спорту. Мото сусрет има још дужу традицију и надамо се да ће и наредних година одржати тај свој квалитет, а општина Кула ће сигурно ове манифестације подржати најмање онолико колико је и ове године“, рекао је председник општине.

Саша Ачански представник Мото клуба Кула и организатор Мотосусрета се прво захвалио општини Кула, која их је ове године први пут подржала и омогућила свим посетиоцима сусрета бесплатан улаз и позвао све заинтересоване да присуствују манифестацији.

„15. Мото сусрет се традиционално одржава на Мотодрому у Кули 7. и 8. јуна. Програм почиње у петак у 12 часова – рок концертима, док у суботу програм почиње у 16 часова – дефилеом, а нешто касније ће наступити познати београдски бенд Ван Гог“, рекао је Ачански.

Здравко Мишовић, организатор и идејни творац Трке пријатељства се такође захвалио општини Кула и председнику општине који су препознали дугу традицију и тежину које имају обе ове манифестације. Трка пријатељства представља спој трчања, младости, пријатељства, хуманости, разумевања, радости и има за циљ промоцију активног живота и подизање свести код младих људи о значају бављења трчањем и спортом генерално.

„11. Трка пријатељства ће се одржати у суботу, 15. јуна у Кули, у организацији Атлетског клуба „Хајдук маратон тим“ Кула, а уз подршку општине Кула и Туристичке организације Кула, као и других спонзора. Већ сад имамо преко 900 пријава тако да је ово манифестација коју вреди посетити и подржати“, истакао је Мишовић.

Организатор је најавио трке на 5000м и 10000м и мешовиту штафету 2х5000м, као и дечију трку на 800м, као и многа позната имена из света атлетике, која ће учествовати у трци. Свој долазак су најавили најбољи атлетичари на средњим и дугим пругама Оливера Јефтић, Теодора Симовић, Осман Јунузовић, Милан Митровић, Слађана Перуновић, Луција Кимани и Кристијан Стошић.

Извор: Општина Кула