NAJBOLJI ORAČI ODMERIĆE SNAGE U SRBOBRANU

Ovogodišnja, 19. po redu manifestacija biće održana u ataru Srbobrana na parceli Zemljoradniče zadruge “Srbobran”, na Subotičkom putu, tri kilometra od naseljenog mesta, (kod nekadašnje Koka-Kole). Program obuhvata takmičenje u oranju strništa na 25 centimetara, s lakim i teškim traktorima po kategorijama: laka „A“ (jednobrazdni, dvobrazdni plugovi i plugovi obrtači), srednja „B“ (trobrazdni klasični plugovi ili plugovi obrtači), i teška „C“ (četiri i više brazdni plugovi klasični ili plugovi obrtači).

Programom “Srbobranske brazde” predviđeno je da se takmičari okupe u periodu 07.00 – 08.00 časova, prijem gostiju je od 08.30 do 09.00, a manifestacija će biti otvorena u periodu 09.00 – 09.30 časova Takmičenje u oranju biće održano od 09.30 do 12.00 časova. Dodela nagrada i diploma učesnicima i zahvalnica sponzorima biće upriličena od 12.00 do 12.30 časova. Nakon takmičenja u oranju svi posetioci će imati priliku da učestvuju u tradicionalnim sportskim igrama.

Besplatno takmičenje, bogat nagradni fond

Takmičenje je besplatno za sve učesnike, bez kotizacije, a predviđen je bogat nagradni fond, obezbeđeni su doručak i ručak, kao i mali pokloni iznenađenja za najmlađe posetioce, žene i poklon vaučeri za trudnice.

Prijave se podnose lično do 29. avgusta, u Mesnoj zajednici Srbobran, svakog radnog dana od 08.00 do 14.00 časova, ili na brojeve telefona 021/730-133 i 063/10-77-652.

Uz druženje i nadmetanje, cilj manifestacije je propagiranje i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i poljoprivredne mehanizacije, kao i neposredna razmena iskustava i saznanja u oblasti poljoprivrede. Pravo učešća imaju svi traktoristi, bez obzira na pol, starost i na to da li su zaposleni u poljoprivrednom preduzeću, zemljoradničkoj zadruzi ili su samostalni poljoprivredni proizvođači.

Takmičari treba da pooru određenu površinu, a nakon toga će njihov rad ocenjivati stručni žiri, sastavljen od inženjera poljoprivrede, koji će rednovati kvalitet otvaranja brazde, pravac oranja, ravnomernost dubine oranja, opšti izgled oranja, kao i završetak oranja i uzoravanje ovratine.

Izvor: Agrosmart