NAJBOLJI SPORTISTI PANČEVA NA KALENDARU

Sportski savez Pančeva izdao je kalendar na kome su portreti najboljih sportista grada u protekloj godini. Tim gestom je ova organizacija želela da im se oduži za postignute uspehe.

Svako od njih dobio je po jedan mesec, a odabrani su oni koji su postigli najviše uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni. Počev od džudiste Slavka Stanišića, evropskog i svetskog prvaka za veterane, navodi 013info.

„U oktobru ću imati, zaista ovo se i pogodilo, Svetsko prvenstvo u Poljskoj, tako da to je mesec koji ću morati takođe opravdati“, rekao je Stanišić.

vonimir Dimitrijević je najbolji trener, jer postiže zapažene uspehe sa mladim kategorijama.

„Ja bih više želeo da se nađu oni nego ja na ovom, i nadam se možda već sledeće godine da se neđe neko od boksera umesto mene na kalendaru“, kaže ovaj stručnjak.

Veliki broj mladih sportista dobio je svoje mesto na ovom jedinstvenom kalendaru. Poput Alekse Rakonjca, najboljeg strelca Srbije među pionirima.

„Vrlo mi znači u principu zato što na taj način grad Pančevo sada promoviše sportiste i sportske klubove u Pančevu“, naglašava ovaj dečak.

Milica Nedelkovski je na osnovu uspeha u tekvondou posala najbolja juniorka Pančeva.

„Ja sam bila prošle godine treća na Balkanu ali imam takođe i zlato sa Balkanskog prvenstva, i još par nekih medalja koje su sve značajne za svetsku rang listu. Takođe sam učestvovala na Svetskom prvenstvu u Azerbejdžanu“, ističe Milica.

Motiv za izdavanje kalendara je izražavanje zahvalnosti za uspehe, ali i davanje primera drugima, objašnjava Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva.

„Oni su ono najbolje što Pančevo nudi. Oni su primereni đaci, primereni ljudi, primerena deca i vrhunski sportisti, tako da smo želeli da damo svoj deci primer, pa i onoj koja se bave sportom kako treba i da im damo motiv da u 2020. sportisti i sportski radnici koji nisu bili na kalendaru za 2020. da budu na kalendaru za 2021. godinu“, kaže Bitević.

I na narednom kalendaru biće samo 12 mesta, a konkurencija je velika. Videćemo šta će pančevačkom sportu doneti ova olimpijska godina.

Izvor: 013info