NAJBOLJI TRAKTORISTI ĆE POKAZATI UMEĆE NA POLJOFESTU U NOVOM BEČEJU

U sklopu manifestacije Velikogospojinski dani u Novom Bečeju po sedmi put će se od  23. do 25. avgusta  održati Sajam  poljoprivredne mehanizacije Poljofest, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata  za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo  u  nameri popularizacija poljoprivredne proizvodnje.

Pored izložene mehanizacije najvećih proizvođača iz regiona, semenske robe i sredstava za zaštitu poljoprivrednih proizvoda, Poljofest će i ove godine biti  mesto za razmenu iskustava i znanja.

Ono što karakteriše ovu najveću manifestaciju Velikogospojinskih dana je takmičenje u veštini upravljanja traktorom, gde posetioci na licu mesta mogu da vide rad mašina i mehanizacije.

Poljofest je poznat i po tome što se aktivno održavaju stručni paneli u okviru kojih predstavnici državnih i pokrajinskih institucija, instituta i kompanija razgovaraju sa poljoprivrednim proizvođačima i na taj način imaju priliku da se povežu ne samo kroz razmenu mišljenja i iskustava već i kroz moguću saradnju.

Sajamska priredba  počinje  23. avgusta u 15 časova, a u  16 časova počeće panel diskusija na temu  “Mladi poljoprivrednici najveća šansa Srpskog agraga”   na kojoj će reč uzeti predstavnici  Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, privredu i šumarstvo.

Od 17 do 20 časova biće takmičenje u veštini upravljanja traktorom (kvalifikacija).

Drugi dana sajma , u subotu 24. avgusta  biće posvećen stočarima , predviđena je izložba krupne i sitne stoke i sitnih životilja , stručno predavanje i nastavak takmičenja u veštini upravljanja traktorom ( kvalifikacija). U nedelju u 17 časova održaće se finale  u veštiti upravljanja traktorom i za tri najbolja takmičara obezbeđene su nagrade

Sajamsku manifestaciju  obeležiće i nastupi  brojnih  muzičkih grupa  i pevača,  pa će tako pred publikom biti  poznata imena sa estrade,  Svetlana  Ražnatović Ceca, Zvonko Bogdan, bendovi  “Hladno pivo”; “Van Gog”…

Posetioci će imati prilike i da uživaju  u  zabavnim i rekreativnim nadmetanjima,  jahanju konja, nadvlačenju konopca  i takmičenju u jahanju mehaničkog bika.

Izvor: Dnevnik/Agrosmart