НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ НА БИЛБОРДИМА

Већ четврту годину за редом Удружење за промоцију друштвене одговорности спроводи акцију под називом „Учим + знам = вредим“. У оквиру ње постављају се фотографије најуспешнијих новосадских ученика, који су у протеклој школској години остварили најважније државне и међународне успехе на такмичењима из области науке и уметности.

Преко 200 рекламних паноа са лицима најбољих ђака биц́е постављено и у општинама Сремски Карловци, Жабаљ, Србобран, Бачки Петровац, Беочин, Темерин и у Новом Саду.

Леа Ајзенберг је ученица седмог разреда из Новог Сада. Носилац је бројних награда из физике, међу којима је и освојено друго место на републичком такмичењу. Она је једна од 200 ученика која ће ускоро видети свој лик на билборду.

„Ово је добар почетак због тога што ће се успех представити као нешто што је позитивно, нешто што је за похвалу, на такмичења ће се гледати као нешто што је изванредно“, каже.

Она лепоту физике види као један диван начин, где се свет око нас, као и све појаве могу представити неким законом, бројем. Своју љубав према науци жели да подели са свима. Поносна је, каже, и на цео пројекат и захвална свим онима који су учинили све да памет и труд поставе на право место.

„Сада је у друштву јако велики проблем што се на уметност, на науку и на културу уопште не обраћа пуно пажње, па је ово добар начин да се пролазницима скрене пажња. Да тако нешто постоји, да се организује, да свако може бити учесник уколико има жеље и воље и да свако може да успе уколико се довољно посвети томе“, наводи.

Вид подршке и похвале од околине, друштва из разреда, од професора, наставника, родбине и пријатеља на путу успеха младима је веома важна, каже Гордана Ивковић и додаје да деца то што раде раде због себе, не због славе већ због успеха, жеље и на крају крајева зато што их то интересује.

„Тако да је мој утисак за ове четири године, да је цела ова прича јако битна и за локалну заједницу да друштво види да ми заиста имамо нешто што је добро, здраво и паметно, али са друге стране значи и за све оне који улажу. Од тих ђака преко њихових професора до родитеља у знање и образовање“, каже Гордана Ивковић, Удружење за промоцију друштвене.

Они уче, знају и вреде. Кад год будете пролазили улицама Новог Сада, било да сте колима, бициклом или пешице видећете њихова лица на билборду. Они су ту да нас подсете шта је оно што вреди јер они су наш понос и мотивација за све нове младе наде из обасти науке и уметности.

Извор: РТВ