НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ЗАСЛУЖУЈУ ПОШТОВАЊЕ ДРУШТВА

Најбољи ученици општине Србобран, ученици генерација у образовним установама које су завршили претходне школске године, три од укупно пет, нашло се билбордима у Србобрану, Турији и Надаљу. Ђорђе Матић из Основне школе „Петар Драпшин“ у Турији, Андреа Кутић из Основне школе „Жарко Зрењанин Уча“ у Надаљу, и Ивана Павлић из Основне школе „Вук Караџић“, најширој јавности представљени су на билбордима у оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим“. Игром случаја недостају ликови Владимира Ћурчина из Основне школе „Јован Јовановић Змај“, и Сање Вујиновић из Гимназије и средње економске школе „Светозар Милетић“, али то не значи да јавност не зна и за ова два бриљантна млада човека која постижу фантастичне успехе у процесу образовања.

„Увек је добро и увек је тренутак указати на добре младе људе, добре и успешне ученике који треба да буду пример свим својим другарима и другим ученицима. Нисмо чекали да будемо укључени у акцију ‘Учим + Знам = Вредим’ да би им одали почаст, већ смо и сами издвојили њихов пример и званични их наградили за остварене резултате. Наша идеја да промовишемо добре ђаке не завршава се код ученика генерације, већ смо донели и одлуку да наградимо сваког ученика који оствари једно од прва три места на републичким такмичењима, што смо у пракси имали већ ове године. Желимо да истакнемо најбоље, а посебно смо осетљиви на најмлађе, јер на њима остаје свет. Циљ је подстаћи и друге ученике да уче и раде, да као овакве примере бирају праве вредности, а то је најбољи начин да их заштитимо од неких проблематичних појава око нас, које им прете и могу да утичу на њих. Акција ‘Учим + Знам = Вредим’ је веома значајна и комплементарна је са нашим жељама да у први план истакнемо највредније и најбоље младе људе. Они заслужују сво поштовање друштва“, нагласио је овим поводом Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Подршка добрим ученицима у општини Србобран не огледа се само кроз награде за оне баш најбоље, већ је у општини Србобран дугогодишња традиција да се за носиоце Вукове дипломе организује бесплатно летовање у Сутомору, ученици одлазе на размену ђака у мађарске бање, а за најбоље студенте обезбеђене су новчане стипендије. Не треба заборавити и да сви ученици у општини Србобран имају бесплатан аутобуски превоз у локалу.

Извор: Општина Србобран