NAJBOLJI VESLAČI SRBIJE TAKMIČILI SE U ZRENJANINU NA ERGOMETRIMA

Prvo ovogodišnje zvanično takmičenje Veslačkog saveza Srbije, državno prvenstvo na veslačkim ergometrima, održano je protekle subote u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu. Drugi put zaredom naš grad i veslački klubovi “Begej 1883” i “Zreneks 1995” bili su organizatori ovog takmičenja koje je okupilo predstavnike svih domaćih veslačkih klubova, a broj učesnika prevazišao je prošlogodišnji. Oni su se nadmetali na dvadeset takmičarskih ergometara na parketu “Kristalne dvorane”, a još toliko ergometara, za zagrevanje, bilo je postavljeno na galeriji dvorane. 

Takmičenje je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da je i prethodne i ove godine naš grad uspeo da ga organizuje zahvaljujući novom talasu energije veslačkog sporta u Zrenjaninu.

– Predstavnici Veslačkog saveza Srbije bili su zadovoljni našim kapacitetima, infrastrukturom i logistikom koju ovde imaju i to je doprinelo da i ove godine budemo domaćini, ali i da pomerimo granice koje se tiču organizacije jednog ovakvog takmičenja. Prošle godine bilo je 400 učesnika, sada ih je 435 i ja koristim priliku da se zahvalim zrenjaninskim veslačkim klubovima “Begej” i “Zreneks” na saradnji, na integraciji u okviru jedne sportske grane, da bi se napravio jedan lep sportski događaj u Zrenjaninu. Atmosfera je sjajna i ovo prvenstvo na najlepši način otvara i najavljuje “sportski” februar u našem gradu – kazao je Salapura. 

Pomoćnik gradonačelnika prisustvovao je i ceremoniji proglašenja najuspešnijih seniora i seniorki i uručio medalje pobednicima u ove dve konkurencije. Kod seniora su trijumfovali Miloš Vasić iz beogradskog “Partizana”, ispred klupskog kolege Aleksandra Beđika i trećeplasiranog Aleksandra Filipovića iz VK “Smederevo”. U ženskoj seniorskoj konkurenciji pobedila je naša sugrađanka, nekada veslačica “Zreneksa”, a sada beogradske “Crvene zvezde” Jovana Arsić, ispred Milice Vodogaz iz “Grafičara”, s obzirom da su u konkurenciji bile jedino njih dve. 

Ekipno, najuspešniji na državnom prvenstvu u Zrenjaninu bili su veslači i veslačice “Partizana”, drugi u generalnom plasmanu je VK “Smederevo” i treći VK “Crvena Zvezda”. Nastupilo je i 19 takmičara iz oba zrenjaninska kluba, koji su ostvarili nekoliko zapaženih plasmana u mlađim kategorijama, u bodovanju za prvenstvo Vojvodine. 

 Ukupna organizacija takmičenja bila je i ovoga puta na visokom nivou, zahvaljujući naporima veslačkih klubova “Begej 1883” i “Zreneks 1995”, i uz podršku Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada, Javne ustanove “Sportski objekti”, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i grupe sponzora Veslačkog saveza Srbije i Veslačkog saveza Vojvodine. 

Izvor: Grad Zrenjanin