НАЈБОЉИ ВОЈВОЂАНСКИ КАРАТИСТИ ПОНОВО У КИКИНДИ

Кикинда је данас домаћин Првенства Војводине у каратеу. Реч је о квалификационом турниру Шотокан федерације за Првенство Србије. Такмичење је окупило 450 каратиста свих узрасних категорија, од нада до сениора. У Кикинду су дошли представници 25 клуба:

– На државно првенство пласираће се осам најбољих појединаца, као и четири најбоља ката тима. Већ наредног месеца, у Бару нас очекује Првенство Европе. Дуго времена нисмо организовали такмичење у овом граду, а уважили смо понуду КК “Башаид” да буде технички организатор – навео је Милорад Ћопић, председник Шотокан Карате савеза Србије. Миодраг Булајић, члан ГВ, оценио је да и ово велико такмичење потврђује да је Кикинда град спорта. Према његовим речима, такмичењу је претходио едукативни семинар о каратеу:

– Сваки спорт, а у овом случају карате, омогућује деци да се правилно развијају, негују здраве стилове живота, али и да науче да се носе са поразима. Победе су важне, али је битно да нешто науче и из пораза- оценио је Булајић. Председник и тренер КК “Башаид”, Радован Балог, навео је да је Кикинди, након десетогодишње паузе, припала част да поново буде домаћин Првенства Војводине у каратеу:

– За наш клуб и такмичаре је ово једно ново, лепо и велико искуство- рекао је Балог.

Извор: Град Кикинда