НАЈБОЉИ ВРШАЧКИ ЂАЦИ ПОНОВО НА БИЛБОРДИМА

Град Вршац, другу годину за редом наставља са несвакидашњом афирмацијом својих ученика генерације. Тако је и ове године град освануо у билбордима на којима се налазе фотографије најбољих ученика вршачких основних, средњих и мешовитих школа.

– Град Вршац сваке године награђује своје најбоље ученике генерације новчаном наградом од 30.000 динара, али смо желели додатно да их наградимо и покажемо колико смо поносни на њих. На овај начин желимо да наши суграђани упознају наше најбоље ђаке, а ученицима да покажемо поштовање за досадашњи ради и успехе. Такође и да их подстакнемо да и даље вредно раде и успешно престављају своје школе и Град Вршац. Имамо укупно 19 ученика генерације основних и средњих школа са територије нашег града и њихове фотографије налазе се на 12 билборда, који су распоређени широм Вршца. Ово је друга година за редом да на овај начин представљамо наше најбоље ученике и можемо рећи да су до сада реакције грађана биле заиста лепе и да на прави начин промовишемо знање и рад. Иначе, Град Вршац је недавно наградио и ученике који су остварили сјајне резултате на републичким такмичењима, као и оне који су учествовали у раду истраживачке станице „Петница“. Осим тога, Град Вршац ће у наредном периоду расписати и конкурс за доделу материјалне помоћи за студенте и средњошколце, истакао је Мирослав Лепир, члан градског већа за образовање.

– Сматрам да је овакав вид промовисања ученика изузетан подстицај за младе како би постизали успехе. Такође, сматрам да је ово показатељ да се и даље цене праве вредности, односно рад, труд, залагање и максимална посвећеност. Похвалила бих и настојање нашег града да на овај начин мотивишу ђаке, објаснила је Лаура Нику, ученица генереције ОШ „Ђура Јакшић“ из Павлиша.

Овакав вид промоције свакако је подстакао ученике на размишљање да се успех и труд веома вреднује и у њиховом граду. – Веома ми је драго што се сав труд и залагање на крају исплатило и што је то и на овај начин награђено, истакао је Вукашин Вујичин, ученик генерације ОШ „Вук Караџић“ из Вршца

Извор: Град Вршац