НАЈЈАЧИ ЉУДИ СВЕТА У ИНЂИЈИ: ТАКМИЧЕЊЕ „STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE“ У ЦЕНТРУ ГРАДА

Најјачи људи света, атлете саздане од 150 до 160 килограма мишића, такмичиће се 27. јула у Инђији у оквиру „Strongman Champions League“, најпризнатијег и најатрактивнијег светског такмичења у овом спорту. У Инђији ће бити представници више од 10 земаља света међу којима су такмичари из САД, Велике Британије, Холандије, Естоније, Мађарске…

Србију ће представљати Немо Тасић који је на националном такмичењу Аустрије освојио прво место и Владимир Булатовић, млада нада у овом спорту из Кикинде. Такмичиће се у пет дисциплина: Log lift, Truck pull, Farmers walk, Atlas stones, Dead lift car, oдносно, вући ће камион од 20 тона, тркаће се носећи рам тежак 400 кг, подизаће аутомобиле…

На тај начин, користећи свима препознатљиве терете, такмичари много сликовитије дочаравају публици колико су припремљени и демонстрирају колико је, правилном вежбом и начином живота, могуће померити људске границе у смислу снаге и издржљивости.  

Дисциплине су тако постављене да свака од њих изискује другу групу мишића, јер се тражи најкомплетнији такмичар. На сваком такмичењу бодује се свака дисциплина и на крају се проглашавају победници. Онај који на крају сезоне сакупи највише бодова, са свих 16 такмичења, проглашава се за најјачег човека света те године.

Статистика каже да такмичари, само током једног такмичења, преко руку превале око 30 тона. Дакле, током године, што на такмичењима, а што на тренинзима и припремама, ове атлете се „поигравају“ са неколико хиљада тона.

Инђија је уврштена као једно од 16 такмичења која се током године, по правилима лиге, одржавају у различитим државама, на четири до пет континената.

Емисије са ових такмичења снима званична SCL Tv екипа и емитују се у више од 100 држава света. У Србији такмичења SCL  2019. емитоваће ТВ О2 и ТВ Арена у кабловским системима. Према званичним истраживањима, гледаност  једне емисије достиже и 200 милиона гледаоца.

Тако ће Инђија, али и Србија, осим изузетно атрактивне манифестације за присутну публику, добити и промоцију на највишем светском нивоу.

Такмичење ће се одржати 27. јула на Тргу код поште, а почетак је предвиђен у 12 часова. Програм ће обогатити  плесне и играчке групе из Инђије. Организатор манифестације је општина Инђија.

Извор: Општина Инђија