НАЈЛЕПША МОГУЋА ПРОМОЦИЈА СЕДЕЋЕ ОДБОЈКЕ

НАЈЛЕПША МОГУЋА ПРОМОЦИЈА СЕДЕЋЕ ОДБОЈКЕ

Десети јубиларни међународни турнир у седећој одбојци “Куп Кикинде 2019” окупио је најбоље тимове из Мађарске, Републике Српске, БиХ и Србије, а посебан печат дали су и чланови репрезентације Словеније. Они су се одазвали позиву организатора, кикиндског одбојкашког клуба инвалида “Феникс“. Бранислав Драгин, представник “Феникса“, похвалио се да су се турниру одазвали њихови спортски пријатељи. Умеће у седећој одбојци демонстрирали су и “Хуманиташ“ из Мађарске, “Искра“ из Бугојна, ОКИ “Бреза“, “Бањалука“ и “Црвенка“:

– Ово је дефинитивно најјачи турнир у седећој одбојци у Србији. “Феникс” учествује у првенству Србије и Мађарске. Две године узастопно смо прваци Мађарске, а прошле сезоне освојили смо дуплу круну и КУП, док у Србији заузимамо треће место- навео је Бранислав Драгин. Локална самоуправа подржала је организацију јубиларног турнира:

– Право је задовољство да подржимо велики међународни турнир и особе са инвалидитетом које се баве спортом. Од великог значаја за наш град је што имамо клуб седеће одбојке- изјавио је Миливој Лињачки, члан ГВ, док је промотер турнира, прослављени бивши одбојкаш, Васа Мијић, изразио наду да ће “Феникс” у наредном периоду имати много већу подршку покрајине и града:

– Није ни лако ни једноставно организовати овакав турнир већ десет година. Седећа одбојка је на спортској маргини. Зато су овакви турнири важни- нагласио је Мијић. Председник Европске асоцијације седеће одбојке, Бранко Михорко, похвалио је организацију турнира и потврдио спремност да одбојкаши из Словеније интензивирају спортску сарадњу са Кикинђанима.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: