NAJLEPŠE TORTE IZLOŽENE U KULPINU U OKVIRU „DANA KULPINA”

Kulpin je ovog vikenda u prazničnom tonu i euforiji budući da se u tom mestu obeležavaju „Dani Kulpina”. Izuzetno lep prostor oko dvorca Dunđerskog, koji definitivno poseduje posebnu energiju, tokom današnjeg dana bio je obogaćen različitim kulturno-umetničkim programom, a mnogobrojni posetioci imali su priliku da se vrate u prošlost i saznaju kakvi su bili svadbarski običaji, zahvaljujući manifestaciji „Svadba nekad i sad”.

Pored ove manifestacije, koja je sasvim sigurno opravdala očekivanja i na veoma zanimljiv način svima dočarala karakteristične običaje, bilo je organizovano i tradicionalno izlaganje, prodaja, a samim tim i degustacija torti. Za sve ljubitelje slatkih poslastica bilo je mnogo ponuda, te sasvim sigurno nisu razočarani otišli kući. Naša redakcija je već imala priliku da se uveri u kvalitet torti, budući da smo i na nedavno završenim „Danima Bačkog Petrovca” isprobavali različite torte koje su pravile tamnošnje žene.

Sudeći po gužvi i dugačkim redovima ljudi koji su strpljivo čekali kako bi kupili ove slatke đakonije, mogli bismo da zaključimo da su torte vrhunski pravljene i da im je ukus zaista predivan. U to nas je uverila i jedna gospođa koja je dugo čekala, rekavši nam da će pazariti slatku voćnu tortu od malina i plazme, za koju smatra da je najlepša. Pored talične voćne torte, bilo je i mnogo drugih, pa se tako masa utrkivala za parče više čokoladne torte, ali i bele doboš torte koja je za nijansu lepša od klasične.

Prava rapsodija ukusa, slobodno možemo da kažemo, jer smo sada već i mi postali znalci i vrsni degustatori najslađih poslastica. Ako nam kojim slučajem ne verujete, a vi se zaputite u Kulpin pa se i sami uverite.

 

Za vojvodjanske.rs piše : A. Mišković