НАЈМЛАЂЕ КРАСИ НАЈВЕЋИ ЕНТУЗИЈАЗАМ

Годишњи концерт фолклорног ансамбла Удружења “Свитац” из Деча, одржан је у недељу 25. децембра у Дому културе у Шимановцима.

На сцени су се најпре појавили чланови средње групе Свица који су извели кореографију “Банаћанско коло, ко те не би воло”, да би се затим на сцени ређали чланови најмлађе и старије групе уз нове и старе кореографије, уз помоћ својих гостију Уроша Грађина на хармоници, Теодора Гајице на гитари и чланова Певачке групе “Свитац”.

“Пре свега бих истакла наше најмлађе Свице, који су наш највећи понос. Поред ношње, осмеха и младости њих краси и највећи ентузијазам. Ништа тим малим великим људима није тешко. Сваку пробу од октобра су вредно радили, помно слушали сваки савет, а уз подршку Дејане Пражић и Кристине Вучковић успели су за кратко време да савладају више кореографија” – рекла нам је Ружица Мркаљ, чланица Извршног одбора Удружења “Свитац”.

Уз игру и песму, и уз здравице Миломира Обрадовића, недељно вече Свица протекло је уз бројне аплаузе, а концерт су затворили управо најмлађи извођењем кореографије “Циганске игре”.

Извор: Општина Пећинци