NAJMLAĐI FUDBALERI HAJDUKA 1932 NASTAVILI SA TRENINZIMA

Posle dvomesečne pauze, oživelo je igrališe u Šimanovcima. Pod nadzorom trenera Žarka Mrkajića, najmlađi fudbaleri Hajduka 1932, polaznici Škole fudbala, odradili su prvi trening.

Pre početka treninga, mlade fudbalere pozdravio je predsednik kluba Tomislav Ćirković, koji je tom prilikom rekao da tokom dvomesečne pauze ni uprava kluba nije mirovala.

„Zahvaljujući pomoći lokalne samouporave, održavali smo redovno igrališta. Deca su upozorena da se pridržavaju svih mera. Presrećni smo činjenicom da su naši tereni, koji se nalaze na idealnoj poziciji, u samom centru sela, sve popunjeniji. Na neki način, sezonu su otvorili najmlađi igrači, a uskoro kreću i ostale selekcije“ – rekao je Ćirković.

Trener Žarko Mrkajić kaže da su se stvorili uslovi za rad na pomoćnom terenu.

„Dočekali smo i taj dan. Naši najmlađi fudbaleri su bili aktivni i tokom pauze, s obzirom da smo kontaktirali putem društvenih mreža, gde su dobijali upustva za pojedinačni rad. Deca su presrećna. Prilagodili smo se novonastalim okolnostima. Pre početka treninga svi su upozoreni kako bi trebalo da se ponašaju: svako koristi samo svoje vlašice za vodu i svoju užinu. Naravno, pre početka treninga i na kraju, obavezno pranje ruku. S obzirom na lepo vreme, presvlačili smo se napolju, na tribinama. Radimo isključivo po grupama. Dakle, radimo kako moramo, a kako se budu menju uslovi, tako ćemo i mi“ – izjavio je Mrkajić.

Izvor: Opština Pećinci