НАЈМЛАЂИ КИКИНЂАНИ ПЕСМОМ И ИГРОМ ПОЗДРАВИЛИ ПРОЛЕЋЕ

Да је пролеће стигло календарски, април нам је већ демонстрирао, али да га најмлађи Кикинђани и најлепше дочекају, то случајни или пролазник намерник има могућност да провери сваког пролећа у самом центру Кикинде. Тако је било и овога пута. Манифестација, која је ушла у трећу деценију одржавања окупила је малишане из кикиндских вртића, да уз песму и игру покажу својим родитељима, декама и бакама сав раскош овог за многе, најлепшег годишњег доба. Манифестацију, која се одржава у организацији Културног центра, уз подршку Града Кикинде, отворио је Никола Лукач, градоначелник, пожелевши деци и родитељима, као и васпитачима да ова лепа манифестација настави да траје.

 „23. пут поздрављамо пролеће и настављамо традицију ове заиста лепе манифестације, која је и осмишљена да окупи што већи број најмлађих суграђана, који су са својим васпитачима и родитељима дошли управо с том намером, да кроз песму и игру поздраве пролеће. Град Кикинда, град добрих људи стоји иза ове манифестације и на прави начин подржава ангажовање како Културног центра, Предшколске установе, тако и свих оних који су део ове лепе традиционалне, смотре посвећене пролећу “.

Након две године спречености, да све добије праву и заслужену димензију, манифестација овог априла траје чак три дана, објаснила је Тања Ножица, директорка Културног центра Кикинда:

„У оквиру програма организована је представа „Хвала Вуку за азбуку“, затим посебно атрактиван део тродневног догађаја, трка „Нај кића“, у којој кикиндске бебе своју брзину показују пузањем. Затим је ту била и додела награда за ликовни и литерарни конкурс, цртање кредама у боји, а и овога пута нам је у гостима био и Бранимир Росић и његова летећа гитара. Најмлађи глумци Дечијег позоришта „Лане“ су извели представу „Весници пролећа“.

Ово је трећи пут да је сам програм осмишљен и кроз ангажовање Секретаријата за заштиту животне средине, који је окупио најмлађе у акцији „Мали еколог“:

„Април је месец пролећа и мецес посвећен планети Земљи. У овом месецу ми датумски обележавамо Дан заштите од буке и Дан заштите природе. Данас су са нама другари из ПУ „Драгољуб Удицки“, а маскирани „Мали еколози“ су из вртића „Наша радост“. Очекујемо и отварање изложбе фотографија основаца „Моје омиљено место у природи“. На ову изложбу је пристигло око 80 фотографија. За средњошколце најављена је трибина, „Бука у животној средини“ која је у организацији Градске управе, Културног центра и ЗЗЈЗ.“

Извор: Град Кикинда